Sambungake karo kita

Ulasan Film

8 Film Anti-Valentine Kanggo Tetep Sinis Babagan Katresnan

Published

on

Ora ana sing luwih elek tinimbang mlaku-mlaku menyang rantai toko kothak gedhe lan ndeleng barang dagangan Dina Valentine sing akeh banget. Kanggo wong-wong sing ora nyambung, bubar dipisahake, hantu, utawa mung ngupayakake alur maneh, pangeling-eling jambon lan abang sing gedhe banget ngganggu ati.

We ing iHorror ngerti kahanane wong sing ora percaya karo asmara. Minangka Rebo Addams bakal ujar, "Muga-muga aku luwih peduli." Nanging sayange yen sampeyan tiba-tiba metu saka iku lan éling ana wong kanggo everyone, lan heartbreak mung efek salabetipun saka bahan kimia ing otak, kita arep kanggo propose nonton film ing ngisor iki kanggo njaluk sampeyan bali menyang pola pikir asosial.

Mesthi wae, kita ngarep-arep supaya saben wong bisa nemokake katresnan sing langgeng ing uripe, nanging yen ana alesan kanggo takon, delengen kurban kita. Dina Anti-Valentine film.

Ngikuti (2015)

Jamie Dhuwur wis jinis karo pacar Hugh kang misale jek cantik normal, dheweke wis diwasa. Nanging sing dheweke ora ngerti yaiku Hugh wis nandhang penyakit sing ditularake kanthi jinis paranormal. Nalika dheweke ngerti yen wis kasep.

Iku Nderek iku crita cautionary saka dipercaya wong cukup kanggo supaya wong-wong mau njupuk bagean intim saka sampeyan, nanging ora éling sing ninggalake sampeyan karo soko cara luwih elek.


Metu (2017)

Yordania Peele iku klasik njupuk apa sing kudu dadi ritual dating biasa kanggo patemon tuwane lan nguripake iku ing sirah, secara harfiah. Chris Washington minangka fotografer sing apik lan pacare Rose pengin dheweke ketemu wong tuwane sing manggon ing negara kasebut. Atr pisanan patemon iku penake, nanging soko katon mati.

Ibune Rose mbiyantu, ngobati kecanduan Chris kanggo rokok, nanging mungkin dudu dheweke sing ditulungi. Mung nalika sampeyan duwe pemanggih kuwat apa Njaluk metu wis arep dadi, iku dadi soko temen beda. Aja nganti pacarmu nggawa sampeyan menyang lokasi nomer loro.


Perang Mawar (1989)

Ing komedi ireng klasik iki, Barbara (Kathleen Turner) lan Oliver (Michael Douglas) main Roses. Dheweke wis omah-omah meh rong puluh taun, nanging nalika hubungane dadi ora nguntungke, Barbara kepengin metu.

Oliver ora seneng karo dhaptar panjaluk materi sing bakal dadi mantan garwane lan mula miwiti perang ing omah sing saingan karo Jembatan Stirling. Ora ana sing bisa dikendhaleni ing kamenangan Pyrrhic iki lan pungkasane Roses ngerti yen dheweke ora nate ujar: "Aku."


Mutiara (2022)

Sanajan rincian ora jelas babagan apa sing kedadeyan ing antarane film iki lan sadurunge X, Pearl iku bab nilar katresnan kanggo kawentar. Prawan tani duwe impen gedhe dadi bintang film, nanging dheweke digagalake. Wiwit ora disetujoni ibune nganti adhine ipar sing sugih, Pearl ora bisa istirahat.

Iku nganti dheweke ketemu karo projectionist enom lan nggantheng ing kutha. Ayo ngomong apa sing biasane dadi fling cilik dadi urusan sing ora becik.


Anyar (2022)

Hulu Original 2022 iki ana ing ndhuwur dhaptar akeh kritikus taun kepungkur. Iki bisa uga dadi film paling anti-Valentine ing dhaptar iki.

Noa iku asli Portland sing kuciwa karo jinis wong dheweke nemokake online. Nanging nyatane dheweke ora butuh aplikasi pacaran amarga dheweke ketemu Steve kanthi cara sing lawas: nalika blanja ing supermarket.

Kabeh misale jek oke, sing nganti padha bali menyang house Steve ing tanggal liyane lan Noa nemokake Steve iki ora Shopping kanggo pametumu dina padha ketemu. Ngeri lan adoh saka rel, Fresh bisa nggawe sampeyan ora pengin tanggal wong cute maneh.


Run Sweetheart Run (2022)

Cherie, ibu tunggal, kerja dadi sekretaris ing firma hukum. Sawijining wengi boss dheweke ngeyel yen dheweke ketemu klien kanggo nedha bengi. Wedi kelangan sih boss dheweke, Cherie nampa lan ketemu wong ing house swanky kang. Wengi wis diwiwiti banget amarga Cherie wis haid lan ora ana tampon.

Apa sing katon kaya iki bisa dadi romance budding kanthi cepet mati nalika klien nyerang Cherie kanthi fisik, ninggalake dheweke mlaku-mlaku ing lurung-lurung kutha ing wayah wengi getihen lan tanpa lifeline. Penyerang dheweke uga wiwit ngoyak dheweke, ujar manawa dheweke bisa urip ing wayah wengi, dheweke bakal ninggalake dheweke kanthi apik.


Wong Katon (2020)

Cecilia Kass kepengin metu saka marriage kasar lan Ngontrol dheweke lan minangka rejeki bakal duwe sing misale jek attainable amarga bojone malevolent, Adrian ends urip dhewe. Utawa kita mikir.

Adrian minangka insinyur optik sarwa sing wis ngembangake setelan kahuripan. Sawise ngapusi pati, dheweke bebas mlaku-mlaku ing jagad sing ora dideteksi nyiksa Cecilia kanthi tumindak kekerasan lan gaslighting. Film twisty lan kasar iki ndadekake Turu Karo Mungsuh katon kaya film Disney.


Midsommar (2019)

Sawise kridit wiwit muter ing Midsommar, pitakonan ing lambe meh saben wong yaiku "sapa sing bakal sampeyan pilih?" Yen sampeyan ora entuk referensi kasebut, mula sampeyan durung ndeleng film sing isin amarga doozy.

Dani Ardor minangka mahasiswa psikologi sing trauma banget amarga tiwas adhine lan wong tuwane. Dheweke tambah kuatir mung exacerbated dening dheweke flippant lan pandering pacar, Kristen, sing ngajak dheweke kanggo gabung karo dheweke lan kanca-kanca ing apa sing mestine dadi "lelungan lanang kang" kanggo Swedia.

Apa sing ditemoni klompok kasebut yaiku komune folksy kanthi ritual lan ritual sing tradhisional lan ngganggu. Christian dadi kanca sing ora sopan lan ora bisa dipercaya sing ndadékaké Dani takon marang kabenerané dhéwé.

Iki mung 8 film sing dianggep minangka kanca sing sampurna yen sampeyan ora duwe tanggal kanggo Dina Valentine. Ayo kita ngerti film anti-Valentine Day favorit sampeyan ing komentar.

Klik kanggo Komentar
0 0 votes
Rating Artikel
langganan
Menehi saran saka
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar

Ulasan Film

'Knock at the Cabin' Yaiku Game Pikiran Sinematik - Review Film

Published

on

Sajrone karir, M. Night Shyamalan wis dikenal kanggo siji bab: plot twists. Nalika nonton film, sampeyan scour saben inch saka pigura ing pangarep-arep saka sussing metu Big Reveal sabanjuré. Twist wis dadi kertu telpon direktur wiwit The Sixth Sense, nanging Shyamalan (sing nulis lan nyipta kabeh filme) bisa luwih saka mung gawe kaget. Nalika dheweke paling apik, lan ora nggawe omong kosong The Last Airbender, dheweke bisa nggawe swasana sing tegang lan seram supaya bisa digayuh karo narasi sing bengkong.

Sambel ing Kabin punika sutradara kang paling visceral karya wiwit pratandha, njupuk premis kita wis katon ewu kaping lan twisting rumus. kabin ndeleng kulawarga nyewakake kabin ing alas-kenapa wong-wong isih nindakake iki?-lan kanthi cepet nemokake kenapa kita liyane ndeleng kabine kaya, "ora ana."

Wen (Kristen Cui) sing umur wolung taun lagi nyekel walang ing alas nalika ana wong lanang (Dave Bautista) nyedhaki dheweke lan takon babagan bapake, Eric (Jonathan Groff) lan Andrew (Ben Aldridge), mung noleh. watara lan gelombang. Dheweke duwe kanca telu karo dheweke.

Bautista dikenal kanthi peran campy, nanging dheweke luar biasa nalika ngeculake tali lan diidini nuduhake sisih serius. Penampilane ing kene bisa gampang dadi Dwayne Johnson Kanthi Knife, nanging dheweke pancen trampil minangka aktor. Saben adegan dheweke duwe lapisan ketegangan lan gumption sing ditambahake, lan angel mikirake aktor liyane sing bisa ngilangi tingkat fisik iki.

Leonard (Bautista) wis ngumpulake kanca-kanca kanggo mungkasi kiamat, sing ketoke bakal kelakon yen salah siji saka anggota kulawarga ora matèni piyambak. Terserah trio kita kanggo mutusake apa wong lanang iki bener utawa salah, apa visine sah utawa mung cara kanggo ngganggu pasangan. Wong telu kudu nggawe keputusan ing wayah wengi utawa perang maneh, yen ora, badan bakal numpuk kaya kayu bakar.

Sanadyan crita Leonard nambah lapisan ambane, iku isih dhasar kabin-in-the-woods set-up: Bunch saka wong sing kepepet ing kabin, lan iku nganti korban kanggo golek dalan metu.

Isih, Shyamalan nduduhake penguasaan babagan genre horor, dibantu dening sinematografer Jarin Blaschke. Kamera ngganti sudut pandang karakter kanthi subtly, manggoni korban lan wong jahat, nonton lan nonton. Nalika ketegangan saya mundhak, kamera nggawe sampeyan takon sapa sing ngandhani sing bener ing kene.

Shyamalan blurs garis antarane nyata lan palsu kanggo nggawe kuat (yen dicokot facile) game pikiran cinematic. Konsep kasebut wis dadi titik fokus ing karire, lan dheweke ngrampungake kanthi corak sing nggawe sampeyan takon kabeh sing sadurunge. Iku Shyamalan 101, lan kita ora bisa takon apa-apa liyane. 4 / 5

4 mripat saka 5
Continue Reading

Ulasan Film

[Sundance Review] 'The Night Logan Woke Up' Bares Dark, Familial Untu ing Gripping Thriller

Published

on

Festival Film Sundance 2023 lagi ditindakake lan kaya biasane, nawakake sing paling apik saka genre medeni kanggo para pamirsa kalebu Wengi Logan Tangi, thriller episodik anyar saka bakat multi-hyphenate, Xavier Dolan (Aku Mateni Ibuku).

Setel ing Quebec lan ditampilake ing basa Prancis Kanada, Sundance nampilake rong episode pisanan saka seri anyar kasebut minangka bagéan saka program Indie Episodic. Dolan lan pemeran sing apik banget nyritakake babagan kulawarga sing ngumpul nalika ibune mati.

Mesthi, kabeh ora apik ing kulawarga. Yen wis, ora bakal akeh sing kudu diomongake, ta?

Sajrone rong episode sing kuat, kita main voyeur kanggo infidelity adhine Julien, adhine Denis hubungane karo mantan garwane lan putrine, lan adhine Elliot pulih saka obat-obatan lan alkohol.

Lan banjur ana Mireille, siji-sijine adhine ing kulawarga, adoh saka dheweke nganti pirang-pirang taun sawise kedadeyan telung puluh taun sadurunge nalika dheweke mlebu ing kamar sing ditresnani ing tengah wengi. Ana kedadeyan sing nggegirisi ing wayah wengi, sing ngganti kulawarga ing salawas-lawase, lan kita diwenehi tandha wiwitan nalika seri kasebut diwiwiti.

Dolan, sing uga dadi sedulur paling enom Elliot, nulis lan ngarahake seri kasebut adhedhasar drama dening Michel Marc Bouchard, lan dheweke nglumpukake para pemain dinamis, akeh sing main ing produksi teater asli, supaya crita kasebut bisa urip.

Wengi Logan Tangi
Sawijining kulawarga kumpul nalika matriark mati Wengi Logan Tangi

Patrick Hivon bristles minangka Julien, sing ngemu liwat kepungkur meh suffocating ing bobot saka iku. Eric Bruneau ndadekke kasedhiyan ati lan emosi minangka putra tengah, tansah nyoba kanggo please, tansah nyoba kanggo nindakake bab bener. Minangka Elliott, Dolan nganggep kita kinerja hyper-charged. Sampeyan bisa aran dheweke teetering, ngancam bakal tiba ing pakulinan lawas. Donya digawe saka kaca retak sing bisa pecah ing ngisor dheweke kapan wae.

Minangka kanggo Mireille, Julie LeBreton nggawa kinerja lapisan apik kanggo seri. Dheweke dadi ati sing peteng ing misteri kulawarga iki, lan saben gerakan lan tembunge kayane diitung nganti titik desimal sing paling cilik. Dheweke decimates lan waras karo alacrity heightened dening kemampuan LeBreton kanggo ngirim nesu ing bisik.

Ing pungkasan episode kapindho, aku ana ing pojok kursi.

Aku ora mung pengin kanggo ngerti apa sing kedadeyan sabanjure; aku kudu ngerti. Dolan wis rampung proyek nggoleki nggodha metu backstory saka Wengi Logan Tangi. Dheweke misale jek duwe pangerten bawaan babagan rincian sing cukup kanggo njaga pamirsane kasengsem tanpa menehi akeh banget.

Iku bakat sing adoh banget sawetara penulis ing hiburan genre katon maneh, lan iku nambani kanggo ndeleng muter metu supaya apik.

Wengi Logan Tangi digawa menyang layar dening StudioCanal. Seri kasebut ditayangake ing taun 2022 ing Club Illico ing Kanada lan disetel kanggo relase sing luwih akeh sawise tayangan Sundance.

Continue Reading

Ulasan Film

[Sundance Review] Brutal 'Talk to Me' Bisa dadi Judul Midnight Paling Apik ing Festival

Published

on

Film horor Australia minangka salah sawijining genre sing paling apik. Padha ora wedi kanggo push watesan saka loro crita utawa gore. Iku katon saka wiwitan Diajak Me wis obah tengen - cara tengen - sing garis padha. 

Ing film iki, zoomers kejiret ing crossfire supernatural sawise nindakake tantangan seance trendi kanthi nggunakake tangan lan lengen sing diawetake saka psikis. Iki minangka gapura menyang jagad liyane ing ngendi dhemit ngrancang kanggo ngapusi urip manungsa. Kabeh sing dibutuhake yaiku salaman tangan kaya game karnaval "nyoba kekuatanmu" kanggo nggawe kontak. Iki uga minangka eksperimen siap Tik Tok sing apik sing bisa dideleng.

Kanthi kabeh kemewahan remaja, nalika kanca-kanca iki kumpul, rasane kaya HBO Euphoria karo Conjuring corak. Aku malah bakal mbandhingake Mati Evil, monsters kene kaya kuat lan elek. Ana uga sing abot James Wan pengaruh saka mburi ing kang insidious dina. Saperangan kabeh iki karo a Creepypasta-jinis crita lan sampeyan bisa mbayangno apa jenis neraka bakal nyabrang.

Ing wiwitan, para remaja seneng-seneng dikuwasani siji-siji, syuting saben skenario. Yaiku nganti salah siji saka wong-wong mau dikalahake dening roh sing kuat sing nganiaya tuan rumahe kanthi meksa dheweke nyusup sirahe menyang permukaan sing atos. Nanging ora sadurunge manipulating wong pluck metu mripate dhewe lan banjur squeamishly Performing ing basa-lan-kabeh-make-metu sesi karo bulldog pet. Sampeyan maca sing bener.

Kebrutalan kasebut ora ana. 

Wong diwasa yakin manawa para remaja nggunakake obat-obatan keras sawise ciloko. Yen mung obat-obatan nyata. Bocah-bocah entuk "dhuwur" ing barang-barang kasebut, nanging kanthi mangkono, ora sengaja nyuwek bolongan antarane donya nyata lan akhirat ing ngendi roh-roh jahat teka lan ngapusi peserta game. 

Protagonis kita sing bermasalah, Mia (Sophie Wilde) wis yakin dheweke wis nggawe kontak karo ibune sing wis mati liwat salah sawijining sesi. Iki minangka wayahe sing nyenengake, siji-sijine, ing rentetan gambar sing ngganggu sing ora bisa dideleng.

Film kasebut ditunjuk dening YouTuber kembar Danny lan Michael Philippou. Sanajan medium layar cilik, wong lanang iki duwe masa depan ing papan sing luwih gedhe. Diajak Me minangka gabungan saka ide sing ditambang nanging duo iki nggawe dheweke luwih apik. Malah nganti nempel landing sing meh sampurna sing sampeyan ngerti ing genre iki arang banget. 

Iku uga sumilir kanggo ndeleng dheweke ngidini karakter utama kita, Mia, alon-alon mlebu menyang kegilaan tanpa narik stunts murah mung kanggo nyenengake pamirsa sing dimaksud. Saben medeni wis purposeful, saben monster dikembangaké lan apa padha kudu ngomong iku penting.

Wilde ora nate ngidini genre kasebut luwih apik. Dheweke main Mia kanthi rasa kekirangan. Sampeyan bisa ndeleng, yen ora kanggo maringaken saka ibune, lady enom iki ora bakal tiba ing jebakan saka meksa kanca bodho. Kanggo narik pirang-pirang lapisan saka aktris kasebut dudu asil saka bengkel akting sing larang, nanging minangka tandha bintang sing bakal ngasah pakaryane.

Katon sutradara weruh bakat ing Wilde lan fokus ing tinimbang sawetara aktor liyane. Alexandra Jensen minangka Jade main kanca paling apik sing ndhukung, nanging ora kaya bocah wadon pungkasan sing wis biasa. lan Joe Bird minangka Riley, sing kesurupan, iku medeni minangka harbinger saka neraka.

The Philippou kang mbokmenawa njerit banter nalika aktris veteran Miranda otto (Chilling Adventures of Sabrina, Annabelle: Creation) ngandika oke kanggo script. Dheweke apik tenan ing kabeh sing ditindakake. Dheweke ndadekke polish menyang film wis mencorong.

Ora ana kesalahan sing kudu dituduhake Diajak Me. Sinematografi kasebut kudu diupgrade tipis, lan ide kolektif saka karya-karya kepungkur ora bisa dipungkiri, nanging film kasebut ora nate nyoba nambah ide kasebut kanthi dadi ekstra. Dheweke ngerti manawa dheweke nyilih, nanging apa sing dibayar dening pembuat film luwih akeh tinimbang sing dijupuk.

Diajak Me yaiku bagean saka bagean tengah wengi Festival Film Sundance 2023.

Continue Reading