Home Warta Hiburan Ngeri [Beyond Fest 2020] Review: 'Archenemy' A Gritty Entuk Superheroes lan Mantan Kamulyan

[Beyond Fest 2020] Review: 'Archenemy' A Gritty Entuk Superheroes lan Mantan Kamulyan

by Yakub Davison

Genre pahlawan super sajrone pirang-pirang taun kepungkur dadi tenda budaya bioskop lan budaya pop, dadi luwih apik utawa luwih elek. Yen nglakoni, kanggo franchise utama kaya The AvengersBatmanSpider-Man lan sapanunggalane, wis nambah adaptasi buku komik dadi extravaganza multi-yuta dolar. Nanging isih ana macem-macem jinis crita sing bakal diceritakake lan akeh sing bisa dicritakake saka lemah, dudu langit. Kayata kepiye yen pahlawan ilang kekuwatane? Banjur, apa sing ditindakake? Iki persiyapan kanggo Mungsuh.

 

Max Fist (Joe Manganiello, Sang bener) yaiku pahlawan super sing paling kuat ing alam semesta. Paling ora, dheweke pancen. Saiki, dheweke dadi wong sing ora duwe omah lan alkohol amarga bisa nggawe khayalan babagan kemegahan lan masalah nesu. Tembok tembok bata lan kepengin bisa nempuh bangunan kaya sing diklaim bisa. Dheweke dadi perhatian ing kutha gedhe, diremehake dening bartender lan dianggep kaya gangguan nganti dheweke ketemu wong sing gelem ngrungokake. Hamster (Skylan Brooks, Pikiran Paling Peteng) minangka vlogger lan reporter lokal sing golek scoop gedhe, lan dheweke weruh kasempatan karo Max. Sanajan dheweke ora mangu-mangu babagan crita hebat pahlawan Max Fist lan Archenemy sing jahat saka alam semesta, paling ora bakal entuk hiburan. Nanging dheweke bakal butuh pitulung Max nalika mbakyune Indigo (Zolee Griggs, dicokot) diganggu karo The Manager (Glenn Howerton, Pancen Pancen Sunyi Ing Filadelfia) crimelord ganas sing pengin Indigo dicekel. Saiki sedulur kudu gabung karo Max Fist lan nemokake apa dongeng sing duwur kasebut bener utawa apa dheweke ora sopan. Utawa bisa uga kalorone?

Gambar liwat IMDB

 

Mungsuh asale saka panulis / sutradara Adam Egypt Mortimer, sing menehi film horor pikiran lan pikiran ing taun 2019 Daniel Ora Sejatine. Kaya proyek pungkasane, dheweke nggawe sing ora bisa ditandhingake dadi siji genre utawa gaya tunggal. Mungsuh yaiku film kriminal aksi, sensitif psikologis, film pahlawan super sing diuripake. Lan ora bisa teka ing wektu sing luwih apik. Nalika aku ora bakal ujar manawa wong lara karo film pahlawan super, ana sawetara rasa kesel amarga wates critane. Lan iki bashes liwat. Bebener lan khayalan Max Fist dijaga ing awang-awang, kanthi pituduh lan puteran sing bakal nggawe pamirsa ora bisa mriksa apa sejatine tuntutan klaim super kasebut. Nanging dheweke ora bakal mangu manawa dheweke dadi mesin gelut.

 

Joe Manganiello menehi performa kaya Max. Bayangake Thor utawa Superman sing kesusu berjuang kanthi ilang identitas, kekuwatane. Sanajan edan, sampeyan ora bisa nuwuhake rasa simpati karo wong lanang kasebut, sanajan dheweke nubuk tembok bata supaya bisa ngrasakake apa-apa lan bisa nuwuhake tengkorak lanang nganggo tangan kosong. Nanging maneh, bisa uga amarga kabeh obat-obatan lan alkohol ing sistem kasebut. Skylan Brooks lan Zolee Griggs misuwur minangka 'sidekick' sing ora disengaja, sanajan duwe akal lan logika sing luwih apik tinimbang pahlawan sing bakal kesusahan. Zolee minangka Indigo nuduhake licik sing ora bisa diselehake lan ora ana hubungane, sanajan ana alangane lan dheweke bakal ngalami kahanan sing bedhil kanthi harfiah. Hamster minangka pamiarsa pamirsa sing apik banget lan menehi dhukungan kanggo crita Max Fist. Menehi perspektif ing alam semesta babagan misteri lan interaksi karo jagad saben dinane. Lan Glenn Howerton cemlorot dadi penjahat sing ditiup kabeh minangka Manajer sing angel dipahami. Nambah sawetara kepribadian ing kriminal sing mbebayani lan gampang nesu banget.

Gambar liwat Youtube

 

Adegan aksi saya nggegirisi saben Max Fist metu. Dadi nganggo pipa, bedhil, utawa mung tangane sing ora bisa dipecah, Max nggawe daging cincang saka sapa wae sing gelem. Apamaneh yen dheweke ora bisa ngombe. Lan khayalan Max sing kepungkur lan bisa uga ditangani kanthi trampil kanthi urutan gaya komik gerakan sing beda-beda lan surealis karo rotoscoping. Asal-usul Max minangka dunia fantasi gaya buku komik, mula ora ana artine yen dheweke uga dikatonake. Iki uga nggawe kontras sing menarik ing antarane aspek sci-fi lan kasunyatan sing ora bisu lan drab, Max kepepet. Plotline corak lan muter, intersecting kanthi gaya imbang sanajan sawetara wektu ditarik rada sithik.

 

Aku cukup bathi ngrasakake Mungsuh ing Beyond Fest 2020 ing drive Tiki Tiki lan jeblugan ing layar amba. Uga, para petugas lan kru kalebu Adam Mesir Mortimer lan Joe Manganiello (Karo asu, Bubble!), Skylan Brooks, Zolee Griggs lan liya-liyane kalebu pabrikan saka Spectrevision padha melu mobil Legion M kanggo foto-foto lan intro.

Kredit Foto Lisa O'Connor: Direktur / Panulis Adam Mesir Mortimer, Joe Manganiello, Nggawe asu lan Elijah Wood

Mungsuh minangka hiburan kaya jantung sing nesu lan doyo rai. Sanajan wong durung ngerti jeneng "Max Fist", muga-muga bisa nandur modhal kaya Hamster.

Mungsuh bakal diluncurake tanggal 11 Desember 2020.

 

Gambar liwat IMDB

 

Related Posts

Translate »