Home Buku Ngerifiction Tinjauan Buku: 'Wanita Aneh' Kudu Milik Kanggo Penggemar Horor Klasik

Tinjauan Buku: 'Wanita Aneh' Kudu Milik Kanggo Penggemar Horor Klasik

by Waylon Yordania
Wanita Aneh

Wanita Aneh: Fiksi Supranatural Klasik dening Panulis Wanita Groundbreaking: 1852-1923, antologi anyar babagan kisah-kisah supranatural sing hebat, wis diwiwiti tanggal 4 Agustus 2020 saka editor Lisa Morton lan Leslie S. Klinger. Iki minangka properti mutlak kanggo wong sing seneng karo wanita sing mbantu mbentuk genre horor.

Koleksi kasebut ngemot luwih saka 20 dongeng sing aneh lan ora biasa, sawetara saka panganggit sing jenenge sampeyan ora nate dirungokake, lan liya-liyane sing wis ora pati ngerti yen kalebu ing antologi lan koleksi saka wektu.

Sedih, pirang-pirang crita kaya mengkene diklumpukake, daptar tugas meh kabeh digawe saka panganggit lanang kanthi kalebu siji utawa rong entri dening wanita sing nulis sajrone periode wektu sing padha. Kanthi matur nuwun sanget, Klinger lan Morton mutusake manawa wis wayahe supaya wanita-wanita berbakat kasebut menehi ujar.

Wanita Aneh diwiwiti karo Elizabeth Gaskell Crita Mantri Lawas. Diterbitake ing taun 1852, crita iki dikandhani dening pengasuh tuwa sing nyritakake klompok bocah crita sing nyenengake nalika mbah putri nalika isih bayi. Dongeng sing sampurna kanggo nyetel nada apa sing bakal ditemokake ing sisa koleksi. Dheweke uga minangka conto utama kenapa para penulis wanita jaman semana ora bisa dibuwang.

Dheweke wis ora bisa nemokake apa-apa nalika Lord David Cecil – ahli sejarah lan sarjana - nulis manawa dheweke "kabeh wanita" lan dheweke nindakake "upaya sing bisa ditanggulangi kanggo ngatasi kekurangan alam, nanging kabeh padha muspra." Sedih, komentar kasebut menehi kritik babagan karyane meh rong dekade nganti panulis ing taun 50-an lan 60-an wiwit maca maneh Gaskell lan nggawe kesimpulan yen pandangane minangka pendahulune alami kanggo gerakan feminis sing nerangake kenapa akeh pangritik lanang ing wiwitan abad kaping 20 wis milih ora bisa nyambut gawe.

Banjur ana panganggit kaya Louisa May Alcott sing jenenge sampeyan wis ngerti, nanging sampeyan uga ora ngerti yen nyelehake driji sikil ing kolam supranatural / medeni saka wektu kasebut. Women Little pancen ora bisa diselaki karya sing paling misuwur, nanging Ilang ing Piramida; utawa, Kutuk Mummy saka 1869 nyelehake Alcott ing peta literatur minangka salah sawijining wanita pisanan sing nulis narasi "Kutukan Mummy" kanthi lengkap.

Aku uga seneng karo Charlotte Perkins Gilman Wistaria Raksasa. Babagan sapa wae sing wis entuk kursus Intro kanggo mahasiswa anyar ing kampus wis kenal karo penulis Kertas Tembok Kuning, nanging bisa uga ana sawetara sing maca dongeng tartamtu iki, crita memedi sing cocog karo sawetara tema sing padha karo karya sing paling misuwur.

Sing paling disenengi karo koleksi iki – lan koleksi liyane sing kaya ngono – yaiku nalika aku kenal karo karya lan pengarang sing durung dakwaca sadurunge.

Contone Serigala Were ditulis dening Clemence Housman. Housman minangka panganggit lan ilustrator. Dheweke uga dadi adhine pujangga AE Housman. Crita khusus iki ngemot akeh ide saka wong-wong sing ora sabar babagan kendala jender wektu kasebut, mbungkus crita sing apik banget, nanging ora bisa dipungkiri babagan srigala wanita.

Wanita Aneh pungkasane bisa digunakake amarga crita lan penulis sing dipilih Klinger lan Morton. Dheweke menehi bagean silang wanita sing nerbitake sajrone wektu, fokus ing dongeng sing ora mung ditulis kanthi apik nanging uga medeni. Dheweke uga nyedhiyakake bio ringkes kanggo saben penulis supaya sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan wanita sing luar biasa ing koleksi iki.

Buku kasebut kasedhiya kanggo dipesan ing Amazon dening Klik kene. Aku ora bisa menehi rekomendasi cukup yen sampeyan penggemar dongeng sing aneh lan ora biasa.

Related Posts

Translate »