Home Subgenres Ngeribener Crime Jenenge Ted Bundy

Jenenge Ted Bundy

by Piper St. James

Dina iki Amazon ngluncurake dokumentasi Ted Bundy: Falling For a Killer. Nalika Bundy ngalami kebangkitan maneh ing mripat umum sajrone pirang-pirang taun kepungkur, seri iki milih fokus saka lensa anyar. Saiki para wanita sing kena pengaruh karo pembunuh berantai kasebut lagi ngucap.

Wis pirang-pirang taun wanita kasebut, malah wis puluhan taun kanggo maju karo pengalaman. Dheweke mbantah critane ora dianggep crita "pahlawan" narasi; dheweke kesel karo Ted Bundy sing diluhurake.

Ora akeh korban Bundy sing lolos, nanging yen ora ana kulawargane lan kanca-kanca sing ngomong kanggo dheweke, iki kaping pisanan. Dokumentasi kasebut nerangake babagan wanita kasebut kanthi cara dokumentasi, artikel, lan buku sadurunge. Dheweke ora mung jeneng utawa gambar. Dheweke putri, sedulur, kanca, lan kanca sakelas. Wanita kasebut pungkasane diwenehi swara suwene patang puluh taun.

Taun 1970-an kanggo Wanita

Dokumen kasebut ngelingi kepiye awal taun 1970an yaiku tong bubuk pembebasan seksual lan pangowahan revolusioner kanggo wanita. Wanita pengin kesempatan kesetaraan lan bisa ngontrol awake dhewe, jinis, lan kesuburan. Dheweke ora kepengin ngrampungake ide yen dheweke dianggep obyek seksual; lan dheweke nggawe wong lanang akeh sing nesu.

Iki ora mung katon ing kampus kampus karo klub sing nembe diadegake, kelas ing studi wanita, lan demonstrasi, nanging uga ing media. Acara televisi minangka Mary Tyler Moore lan That Girl nampilake wanita independen kanthi urip mandhiri.

Elizabeth lan Molly Kendall

Kaloro wanita sing dominasi narasi kasebut yaiku Elizabeth "Liz" Kendall lan putrine Molly. Ibu lan putri sadurunge wis pirang-pirang taun lunga saka sirkus sawise Ted Bundy, nanging ora meneng meneng.

Ibu Liz Kendall lan putrine Molly Kendall

Liz kelingan nalika ketemu karo bocah enom sing nengsemake ing klub wengi sing dijaluk nari. Sawise ngobrol, dheweke njaluk kulo mulih saka wong asing sing nggantheng sing ujar jenenge Ted. Dheweke njaluk dheweke nginep, nanging ora nganggo sipat seksual. Wong loro mau bengi turu ing kasur, sandhangan, ing ndhuwur seprei.

Esuke Kendall kaget tangi lan nemokake Bundy wis tangi turu, nggugah putrine saka kasur ing ruang tamu, lan ana ing pawon nggawe sarapan. Iki gambar sing paling adoh saka monster sing ana gandhengane karo jeneng kasebut. Wiwit dina iku, Bundy wis dadi kulawarga loro.

Kendall lan Ted

Ing bagean siji saka dokumen, loro kasebut nerangake pertemuan awal karo Bundy. Dheweke mriksa kesan awal, pengalaman, lan patang taun pisanan. Liz pindhah menyang Seattle kanthi pangajab bisa kerja ing Universitas Washington. Dheweke pengin miwiti urip anyar kanggo awake dhewe lan putri umur 3 taun kanthi tujuan pungkasan kanggo ketemu Pak Kanan. Dheweke ora ngerti manawa sing ditemoni bakal dadi apa-apa.

Sajrone taun-taun kapisan, Liz lan Molly nyritakake kepiye pacar bermata biru lan bapak tiri sing kepengin nggabungake kulawarga. Bundy bakal main karo Molly lan bocah-bocah lingkungan. Kulawarga sing ora duwe anak telu bakal ngajak adhine Bundy sing umure 12 taun ing plancongan.

Bundy lan Kendalls

Episode pertama nyathet iki kanthi akeh gambar sing nampilake wektu seneng, kenangan warna-warni, lan praupan sing mesem, dadi lali yen sampeyan nonton acara babagan pembunuh serial. Iki minangka pemahaman babagan urip Bundy sing pancen kecut karo getih lan pembantaian sing misuwur.

Ombak wiwit ganti

Kendall seneng karo Bundy sing enom lan rumangsa duwe hubungan sing tresna banget. Nanging, nalika pirang-pirang taun, umbul abang alon-alon wiwit katon jelas. Udakara rong setengah taun hubungan kasebut, udakara setaun setengah taun sadurunge mateni pembunuhan kaping pisanan, salah sawijining panji pisanan munggah. Bundy bakal gumunggung karo Liz babagan nyolong.

Kasunyatan sing misuwur Bundy minangka kleptomaniac. Akeh obyek pribadi sing diduweni Bundy sajrone urip dicolong, lan dheweke seneng crita babagan prestasi kasebut. Ora mung bangga, nanging bragged bragged.

Nalika semana Bundy uga kerja ing partai Republik. Salah sawijining tugas yaiku nggawe mungsuh kanggo nyamar beda lan nglumpukake informasi. Dheweke bakal bangga dadi anonim lan ora nate dingerteni. Iki nalika Bundy nyadari nilai lan kekuwatan dadi bunglon, sing digunakake mengko sajrone mateni rajapati.

Rajapati Diwiwiti

Miturut akun sing paling akeh, tanggal 4 Januari 1974 Bundy nindakake rajapati kaping pisanan ing Distrik Universitas. Karen Epley ora nate ketemu karo Bundy sadurunge dheweke mlebu kamar lan nyerang dheweke kanthi brutal. Cedera grafis dheweke nyebabake kandung kemih, kerusakan otak, uga loro pendengaran lan gangguan penglihatan.

Slamet Karen Epley

Nalika nyritakake pengalamane, Epley nerangake iki minangka pertama kaline dheweke ngobrol babagan acara kasebut. Dheweke kepengin duwe privasi lan bisa urip. Nanging, dheweke uga ngakoni yen ana rahasia njaga rahasia para pelaku lan kejahatane. Rasa "nglindhungi pelaku" sing padha isih urip saiki, mulane akeh korban serangan seksual isih ora maju nglaporake tindak pidana.

4 minggu mengko

Mung sewulan mengko tanggal 31 Januari, Bundy nyerang maneh. Kadurjanan iki padha karo serangan Epley, nanging korban Linda Healy ora bisa urip. Akun Healy dicritakake dening kanca sakamar lan kulawargane sing nyritakake swarane lan crita.

Healy manggon ing omah bocah-bocah wadon nalika kamare dibobol lan dheweke dipukul lan diculik saka kamare. Ora dijlentrehake manawa dheweke wis seda utawa ora nalika dheweke dicopot saka omah. Nanging, diterangno yen Bundy nggawe kasur kanggo nutupi getih ing kasur, mbusak klambi tidur getih kanggo disimpen ing lemari, lan nganggo klambi sing resik sadurunge nggawa dheweke saka omah.

Pangowahan Bundy

Ing wektu iki jelas Kendall isih ana pangowahan sing ana ing Ted. Salah sawijining prabédan sing luwih ketara yaiku Bundy bakal ilang pirang-pirang dina sawayah-wayah. Dheweke uga melu gelut kanthi lisan, mula dheweke tetep tenang.

Putri Molly uga kelingan jaman semana. Dheweke kelingan ora nate weruh Bundy, uga kegiyatan sing kurang gegandhengan karo kulawarga ing antarane telu kasebut. Liz njupuk iki pribadi lan wiwit ngombe. Dheweke ora ngerti manawa kepribadiane owah, ora ana fisik ing urip, lan swasana ati sing ora apik sing ana gandhengane karo dheweke. Iki minangka wiwitan jaman mateni Bundy.

Related Posts

Translate »