Sambungake karo kita

Buku

Wulan Bangga Ngeri: 'Dracula' & Anane Bram Stoker sing Ora Bisa Ditolak

Published

on

Dracula Stoker Bram

Ana wektu sajrone Pride Month ing iHorror aku ngerti wong bakal ora nggatekake aku kabeh. Banjur ana kalane aku mandhiri topi lan siyap-siyap kanggo backdraft. Nalika ngetik judhul artikel iki babagan dracula–Salah siji novel favoritku - mula, umpamane sesanti Kurt Russell lan Billy Baldwin lagi nari.

Dadi, kene…

Ing meh 125 taun wiwit dracula pisanan diterbitake, kita wis sinau akeh babagan awake dhewe lan babagan wong sing nulis bisa uga novel vampir sing paling misuwur kabeh, lan sejatine, Bram Stoker minangka wong sing seneng banget nalika diwasa dheweke kepengin banget karo wong liya. .

Pameran A: Walt Whitman

Nalika umure umur patlikur taun, Stoker enom nggawe salah sawijining surat sing paling semangat sing wis dakwaca kanthi pribadi karo pujangga Amerika Walt Whitman. Wiwitane kaya mangkene:

Yen sampeyan wong lanang, aku njupuk sampeyan dadi sampeyan bakal seneng njaluk surat iki. Yen sampeyan ora, aku ora peduli apa sampeyan seneng utawa ora lan mung njaluk supaya sampeyan dilebokake ing geni tanpa maca luwih adoh. Nanging aku yakin sampeyan bakal seneng. Aku ora mikir ana wong lanang sing urip, malah sampeyan sing ora duwe prasangka kelas pria cilik-cilik, sing ora seneng njaluk surat saka wong lanang enom, wong liyo, ing saindenging jagad - pria urip ing swasana sing prasongkar karo bebener sing sampeyan nembang lan cara nembangake.

Stoker bakal terus ngomong babagan kepinginane ngomong karo Whitman kaya sing diarani para pujangga, lan dheweke ngarani "master", lan ujar manawa dheweke meri lan kayane wedi karo kemerdekaan nalika penulis tuwa nindakake urip. Lan pungkasane dheweke rampung kanthi cara iki:

Pancen apik banget tumrape wong sing sehat kanthi mripat wanita lan kekarepan bocah yen dheweke bisa ngomong karo wong lanang sing bisa yen dheweke pengin bapak, lan kakang lan garwa miturut jiwane. Aku ora mikir sampeyan bakal ngguyu, Walt Whitman, utawa ora nyepelekake aku, nanging ing kabeh acara, aku matur nuwun amarga kabeh katresnan lan simpati sing wis sampeyan lakoni kanthi umum.

Ora ana imajinasi kanggo nimbang apa sing diarani Stoker kanthi "jinisku." Nanging, dheweke ora bisa ngomong kanthi langsung, nari ngubengi dheweke.

Sampeyan bisa maca surat lengkap lan diskusi luwih dawa kanthi Klik kene. Whitman, nyatane, nanggapi wong lanang sing luwih enom kasebut, lan miwiti korespondensi sing bakal ditindakake sajrone puluhan taun ing siji utawa liyane. Saka Stoker, dheweke crita marang kancane Horace Traubel:

Dheweke isih enom enom sassy. [A] Kanggo ngobong serat utawa ora - ora nate nate nate nindakake apa-apa: apa sih sing dakkarepake manawa dheweke cocog utawa ora sabar? dheweke seger, breezy, Irlandia: yaiku regane sing dibayar kanggo mlebu - lan cukup: dheweke ditampi!

Pirang-pirang taun mengko, Stoker duwe kesempatan kanggo ketemu karo idola dheweke kaping pirang-pirang. Saka Whitman, dheweke nulis:

Aku nemokake dheweke kabeh sing wis dak idham-idhamake, utawa dakpengini: wong sing duwe pikiran gedhe, amba, toleran nganti pungkasan; nuwuhake simpati; pangerten kanthi wawasan sing katon luwih saka manungsa.

Pameran B: Sir Henry Irving

Ketik pengaruh utama nomer loro ing urip Stoker.

Ing taun 1878, Stoker dipekerjakake dadi perusahaan lan manajer bisnis kanggo Teater Lyceum duweke lan dioperasikake dening Irlandia – lan sawetara bakal ujar aktor paling misuwur ing donya, Sir Henry Irving. Wong sing kendel, luwih gedhe tinimbang wong sing nuntut perhatian wong liya ing sekitar dheweke, ora ana wektu sadurunge, uga njupuk papan sing luwih dhuwur ing urip Stoker. Dheweke ngenalake Stoker menyang masarakat London, lan nggawe dheweke bisa ketemu kanca penulis kaya Sir Arthur Conan Doyle.

Sanajan ana kahanan sing durung mesthi ing endi penulis pungkasane menehi inspirasi kanggo sejarah Dracula – Vlad Tepes utawa legenda vampir Irlandia, Abhartach, meh kabeh setuju yen panulis adhedhasar katrangan fisik karakter kasebut ing Irving uga sawetara saka wong kasebut liyane… kuat… taktik kepribadian.

Ing makalah kanggo The American Historical Review ing taun 2002 kanthi irah-irahan "" Buffalo Bill Meets Dracula: William F. Cody, Bram Stoker, and the Frontiers of Rasial Decay, " sejarawan Louis Warren nulis:

Deskripsi Stoker babagan Irving cocog banget karo pandhuan fiksi sing diarani kontemporer babagan kemiripan. … Nanging Bram Stoker uga nggawe rasa wedi lan permusuhan sing diilhami dening majikane, nggawe dhasar fiksi gothic.

Ing taun 1906, setaun sawise tilar donya Irving, Stoker nerbitake biografi rong pria kasebut kanthi irah-irahan Pangeling-eling Pribadi Henry Irving.

Perlu dielingi, sanajan dheweke kerja ing teater udakara 27 taun, dheweke mung wiwit nulis cathetan kanggo miwiti dracula udakara taun 1890 utawa luwih. Lan iki bakal dadi wong nomer telu, sing pungkasane kayane nyengkuyung panganggit supaya nulis pena kanggo miwiti crita epik.

Pameran C: Oscar Wilde

Cukup narik kawigaten, ing taun iku Stoker wiwit kerja ing Irving ing Teater Lyceum, dheweke uga omah-omah karo Florence Balcombe, kaendahan sing misuwur lan wanita sing sadurunge ana gandhengane Oscar Wilde.

Stoker ngerti Wilde wiwit taun-taun ing universitas, lan malah nyaranake kanca Irlandia kanggo dadi anggota ing Lembaga Filosofi institusi kasebut. Sejatine, wong loro kasebut duwe paseduluran sing tetep, intim, lan bisa uga luwih, udakara rong dekade, lan papan ing antarane dheweke mung tuwuh sawise Wilde dicekel miturut Undhang-undhang Sodomi nalika semana.

Ing artikel kasebut "'Kepinginan Wilde Nggawe Aku': Sejarah Drakula Homoerotic," Talia Schaffer kudu ngomong:

Penghapusan Stoker kanthi tliti babagan jeneng Wilde saka kabeh teks sing diterbitake (lan durung diterbitake) menehi pamiarsa kesan yen Stoker ora ngerti babagan eksistensi Wilde. Ora ana sing bisa nyingkirake kasunyatan ... Penghapusan Stoker bisa diwaca tanpa akeh kesulitan; padha nggunakake kode sing bisa dingerteni sing bisa uga dirancang kanggo dilanggar. Ing teks kanthi paten babagan Wilde, Stoker nyepetake kesenjangan sing jenenge Wilde kudu ditampilake kanthi istilah kaya "degenerasi," "reticence," "discretion," lan referensi penahanan polisi saka pangarang. dracula nyinaoni rasa wedi lan kuatir Stoker minangka pria homoseksual sing ditutup nalika sidhang Oscar Wilde. – Schaffer, Talia. "" Kepinginan Wilde Nggawa Aku ": Sejarah Drakula Homoerotic." ELH 61, No. 2 (1994): 381-425. Diakses tanggal 9 Juni 2021.

Kasunyatane, sajrone sebulan penahanan Wilde, Stoker pancen wiwit nulis dracula. Hubungan kasebut minangka daya tarik terus-terusan kanggo akeh sarjana sing wis nyinaoni sejarah kaloro penulis lan karya sing diterbitake.

Ing tangan siji, sampeyan duwe Wilde, sing nulis novel babagan abadi sing urip ing papan terbuka, bakal dikatutake, lan melu saben dorongan hedonistik. Dheweke minangka jago-jagoan sing apik banget sing narik kawigaten dheweke lan ngrangkul.

Saliyane, sampeyan duwe Stoker, sing uga nulis novel babagan abadi. Nanging, Stoker sing abadi dipeksa dadi eksistensi ing wayah wengi, didhelikake ing bayang-bayang, sawijining parasit sing menehi panganan marang wong liya lan pungkasane dipateni kanthi "bener".

Ora ana imajinasi sing nyata yen bisa ndeleng rong makhluk kasebut minangka representasi saka kagumane pengarang. Wilde dicekel, dikunjara, lan pungkasane diasingake amarga seksualitas. Stoker ana ing perkawinan sing padhet - yen umume murni - sing bakal terus mbantah manawa "wong sodomit" kudu diusir saka pesisir Great Britain kaya para politisi sing wis ditutup saiki sing nglawan komunitas LBGTQ +, mung bisa dicekel celonone mudhun nalika mikir ora ana sing nggoleki.

Sampeyan uga ngerti yen Wilde lan Stoker tilar donya amarga komplikasi saka sifilis, STD sing cukup umum ing Victorian London sing rumangsa luwih kepengin ndeleng hubungane, nanging ora ana ing kene utawa ing kana.

Ing bukune, Soko Getih: Crita Stoker Bram, Wong sing Nulis Dracula, David J. Skal ujar manawa spek Wilde bisa ditemokake ing kabeh kaca dracula, kayadene momotan kehebatan Wilde sing isih ana sajrone urip Stoker dhewe. Wilde minangka bayangane Stoker. Dheweke dadi doppelganger sing wani nindakake apa sing ora bisa ditindakake lan ora dikarepake wong kasebut.

Dracula Stoker Bram

Dracula Edisi Pertama Bram Stoker

Perjuangan internal Stoker ana ing saben kaca dracula. Upayane kanggo ngrampungake kepinginan lan identitas lan rumangsa durung mesthi lan ya, kadang-kadang njijiki awake dhewe lan diwulangake dening masyarakat sing nggawe kepatuhan dadi ilegal dikukir ing saben paragraf.

Siji ora kudu menehi buku maca kanthi antrian supaya bisa ditemokake. Ana pirang-pirang wayahe crita ing babagan crita sing aneh, liyane, lan kiasan saka kaca kasebut.

Coba pikirake wilayah vampir ing Harker nalika Penganten nyedhaki dheweke. Dheweke nutupi manungsa kanthi awak dhewe, lan ujar manawa dheweke. Utawa bisa uga hubungan sing dominan lan tundhuk ing antarane Dracula lan Renfield sing weruh sing pungkasan iki dadi nesu amarga kepinginane ngawula?

Tumindake panganan vampir, ngetokake getih urip kanthi cokotan njupuk penetrasi seksual nganti malah ing adaptasi film paling awal ing novel kasebut, direktur lan panulis diprentah supaya Count mung bisa nyakot wanita kanggo mbusak saran gayness utawa biseksual.

Kasunyatane, sajrone jaman Hays Code, siji-sijine cara bisa lolos lan kalebu jinis apa-apa yaiku amarga Dracula minangka wong jahat lan bakal mati. Sanajan ngono, meh ora bisa di-kode lan disaranake, nanging ora bakal ditampilake.

Iki, mesthi, wis nyebabake kabeh generasi filmer sing ora nate maca materi sumber asline lan bisa uga ora nate weruh keajaiban alami dracula. Dheweke minangka wong sing ditampilake ing bagean komentar nalika artikel kaya iki diterbitake lan decry penulis, ujar manawa kita wis nggawe konten iki, lan mung nyoba meksa tema LGBTQ + sing ora ana.

Ing kasunyatan, mula aku ora nyebutake film nganti saiki. Diskusi iki pancen ana ing novel asli lan wong sing nggawe dheweke: wong sing meh biseksual lan bisa uga homo, panganggit sing berjuang karo identitas lan kepinginan sing nggawe crita sing abadi kaya subyek, lan manungsa sing pengabdiane tetep urip karo wong liya sajrone uripe mung dicethakake suwene telung dekade kepungkur.

Ringkasan Akhir

Mesthi ana wong sing mandheg maca artikel iki sawise paragraf pertama utawa loro, sawetara uga malah ora bisa ngluwihi judhul kasebut. Kanggo sing wis tekun, luwih dhisik aku matur nuwun. Kapindho aku njaluk sampeyan nimbang reaksi babagan informasi iki sadurunge nanggapi.

Mikir sadurunge bengok-bengok, "Sapa sing peduli?" Sampeyan mesthi ora preduli. Mesthi wae, informasi iki bisa uga ora ana artine apa-apa. Kepiye sampeyan wani mikir tegese informasi kasebut uga ora ana gunane kanggo wong liya ing planet iki.

Dadi bagean saka komunitas sing dipinggirake asring tegese sejarah kita bisa rusak utawa ditolak. Wong sing ora duwe sejarah meh ora kaya wong-wong babar pisan. Kita dikontrol amarga ora ana informasi babagan awake dhewe, lan wong-wong sing ora ana ing komunitas kasebut bisa luwih gampang ndalang yen kita minangka sifat penyimpangan anyar sing diwiwiti ing taun 1970-an.

Dadi, bisa uga ora ana artine apa-apa kanggo sampeyan, nanging sing paling penting tegese kanggo anggota komunitas LGBTQ + sing uga penggemar horor ngerti manawa salah sawijining novel horor sing paling apik ing salawas-lawase ditulis dening wong sing nuduhake perjuangan lan perjuangan kita. kanthi identitase dhewe kaya sing dikatutake akeh wong.

Sing duwe mupangat ing taun 2021, lan sing dadi pacelathon Wulan Horror Pride bakal terus dikembangake.

Klik kanggo Komentar
0 0 votes
Rating Artikel
langganan
Menehi saran saka
0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar

Buku

'Billy Summers' Stephen King Digawe dening Warner Brothers

Published

on

Breaking News: Warner Brothers Akuisisi Stephen King Bestseller "Billy Summers"

Kabar mung mudhun liwat a Deadline eksklusif sing Warner Brothers wis entuk hak kanggo buku laris Stephen King, Musim Panas Billy. Lan powerhouses konco adaptasi film? Ora liya JJ Abrams Robot ala lan Leonardo DiCaprio Cara Apian.

Spekulasi wis nyebar amarga para penggemar ora sabar ngenteni sapa sing bakal nggawa karakter titular, Billy Summers, urip ing layar amba. Apa bakal dadi siji-sijine Leonardo DiCaprio? Lan JJ Abrams bakal lungguh ing kursi direktur?

Masterminds konco script, Ed Zwick lan Marshall Herskovitz, wis nggarap skenario lan muni kaya iku bakal doozy nyata!

Originally, proyek iki dijadwalake minangka seri winates sepuluh-episode, nanging kekuwatan sing wis mutusake kanggo mbukak kabeh lan ngowahi dadi fitur lengkap.

Buku Stephen King Musim Panas Billy babagan mantan veteran Perang Marinir lan Irak sing wis dadi hitman. Kanthi kode moral sing mung ngidini dheweke kanggo target sing dianggep "wong ala," lan ragad andhap asor ora tau luwih saka $70,000 kanggo saben proyek, Billy ora kaya hitman sing wis katon sadurunge.

Nanging, nalika Billy wiwit nimbang pensiun saka bisnis hitman, kang nimbali kanggo siji misi final. Wektu iki, dheweke kudu ngenteni ing kutha cilik ing Amérika Kidul kanggo kesempatan sing sampurna kanggo njupuk pembunuh sing wis mateni bocah enom ing jaman kepungkur. Sing nyekel? Sasaran kasebut digawa bali saka California menyang kutha kanggo diadili amarga mateni, lan pukulan kasebut kudu rampung sadurunge bisa nggawe kesepakatan panjaluk sing bakal nggawa ukumane saka paukuman pati nganti urip ing pakunjaran lan bisa mbukak kadurjanan wong liya. .

Nalika Billy ngenteni wektu sing tepat kanggo nyerang, dheweke nglewati wektu kanthi nulis otobiografi babagan uripe, lan kenal karo tanggane.

Continue Reading

Buku

Clive Barker Ngandika Buku Iki "Medeni" & Dadi Seri TV

Published

on

Elingi dorongan Mati Evil bali ing 1982 nalika Stephen King disebut film "Ferocuisly asli?" Saiki kita duwe horor liyane lambang sastra, Klompok barker, nyebat karya "Pancen medeni."

Karya kasebut yaiku novel The Deep. Ora, dudu thriller Peter Benchley 1976 kanthi jeneng sing padha. Iki Nick Cutter's 2015 bestseller kang njupuk Panggonan ing jero banyu. Cutter yaiku jeneng pena sing digunakake dening penulis Kanada Craig Davidson.

Ngomong babagan King, dheweke uga muji karya Cutter, ujare novel kasebut Pasukan, "Aku wedi banget lan aku ora bisa nyelehake ... horor sekolah lawas sing paling apik."

Sing dhuwur pujian amarga Buku Google nggambarake The Deep minangka "Ing Abyss meets Shining The. "

Loro legenda sastra horor memuji karya sampeyan minangka "medeni" lan "paling apik?" Ora ana tekanan ing kana.

Disgusting Bloom ngilangi plot kanggo The Deep ing critane:

"Wewelak aneh sing diarani 'Gets ngrusak manungsa ing skala global. Iku njalari wong lali - bab-bab cilik ing wiwitan, kaya ngendi ditinggalake kunci, banjur barang-barang sing ora cilik, kayata carane nyopir utawa huruf alfabet. Awake lali carane tumindak ora sengaja. Ora ana tamba.

Nanging adoh ing ngisor lumahing Samudra Pasifik, healer universal sing diarani "ambrosia" wis ditemokake. Kanggo nyinaoni fenomena iki, laboratorium riset khusus wis dibangun wolung mil ing ngisor permukaan laut. Nanging nalika stasiun dadi incommunicado, sawetara wani mudhun liwat fathoms cahya ing pangarep-arep kanggo unraveling misteri lurking ing ambane crushed sing ...

Penulis C. Henry Chaisson, sing nulis skenario kanggo loro sungu lan Apple TV porsi punika adaptasi buku kanggo Amazon Studios.

iHorror bakal tetep nganyari babagan kemajuan seri kaya sing wis dingerteni.

* Gambar header dijupuk saka The Telegraph.

Continue Reading

Buku

Penulis Jason Pargin ing 'John Dies at the End' lan Kesempatan Online

Published

on

Jason Pargin

Nemokake novel medeni sing apik banget, lan golek sing humoris sing lucu banget? Inggih punika tambang emas. Yen sampeyan nggoleki bandha kasebut, Jason Pargin John Mati ing Pungkasan rawuh Highly dianjurake. 

Diadaptasi menyang film kanthi jeneng sing padha ing taun 2012 - disutradarai dening Don Coscarelli sing misuwur (Phantasm, Bubba Ho-Tep) - John Mati ing Pungkasan ora sengaja ngrembaka dadi seri novel. Entri kaping papat sing nembe dirilis (irah-irahan Yen Buku Iki Ana, Sampeyan Ana ing Alam Semesta Salah) nggawe jinis skenario sing paling dhuwur, mburi-saka-saka-kabeh-damn-donya (lengkap karo parasit ngisep otak interdimensional lan kultus penyihir remaja) lan nasibe kabeh ana ing tangan sing paling ora bisa saka kain sinis. -tag tim, sing sepisan maneh ing cara ndhuwur mbayari kelas.

Pargin - sing sadurunge nulis kanthi jeneng pena David Wong (paraga utama lan narator saka John Mati ing Pungkasan) - lungguh karo Kelly saka Murmurs saka podcast Morgue kanggo ngrembug bukune, munggah ing BookTok, lan kenapa sidekicks kewan sing ora ana gunane nggawe tambahan apik kanggo tim. 

Waca kanggo bagean obrolan kita. Sampeyan bisa ngrungokake wawancara lengkap liwat ing Murmurs Saka Morgue Podcast (kasedhiya ing ngendi wae sampeyan nemokake podcast) lan klik kene kanggo nemokake Yen Buku Iki Ana, Sampeyan Ana ing Alam Semesta Salah.  

Kelly McNeely: Gaya sampeyan jenis komedi medeni kosmik, saka ngendi inspirasi utawa pengaruh teka, kanggo John Mati ing Pungkasan lan seri Zoey Ashe? 

Jason Pargin: Aku dadi penggemar medeni gedhe, sebagian mung amarga kabeh wong maca. Aku ana bocah saka 80s lan Stephen King - iku hard kanggo overstate yen sampeyan padha ora urip ing wektu, apa kedadean Stephen King. Kaya, everyone wis krungu saka Stephen King, nanging sampeyan ora ngerti, iku kaya JK Rowling lan Harry Potter kaping pirang-pirang. Kabeh wong duwe buku Stephen King ing sekolah. Dadi aku rumangsa seneng maca medeni, mung amarga iku sing keren. Nanging kanthi jelas, kanthi alesan apa wae, resonate karo aku. Ora kanggo alesan apa wae aku bisa articulate. Mungkin psikolog bisa nerangake, nanging aku seneng banget. 

Dadi crita sing dadi novel, John Mati ing Pungkasan, iki minangka salah sawijining karya fiksi pisanan sing daktulis. Maksudku, aku nindakake perkara ing sekolah, aku nulis crita cekak kanggo kelas nulis kreatif, kaya ngono. Nanging nalika teka wektu mung nulis soko, maneh, ing internet sing tak wenehi gratis, nindakake iku sejatine sifate kanggo seneng-seneng, lan kanggo nggawe kanca-kanca ngguyu. Iku mung ketoke kaya sawetara jenis komedi medeni sampurna. 

Aku seneng juxtaposition antarane bab paling awon bisa kedados, katon liwat mripate wong sing mung duwe tampilan saestu ridiculous lan skewed donya. Kaya interpretasi dheweke babagan kedadeyan sing ora cocog, mula aku ngguyu. Lan supaya tatu dadi bab pisanan sing aku duwe energi kanggo terus bali. Amarga pamirsa pisanan sampeyan, yen sampeyan nulis babagan sing dawa kaya iki, sampeyan. Yen sampeyan ora jazzed dening iku, sampeyan ora bakal rampung. Dadi ing babagan kaya, kenapa iki novel pisanan sampeyan, iki minangka format utawa genre pisanan sing nyenengake aku nganti pengin terus bali menyang 150,000 tembung. Lan sing ngomong soko. 

Aku paling wong sing nyoba kanggo nulis buku utawa apa wangun dawa, ngendi padha angin munggah jenis petering metu, iku kanggo alesan sing, amarga padha dhewe ora seneng bali menyang. Sing bebaya. Kanggo writer enom nyoba teka munggah karo soko padha ngerti bakal ngedol, utawa nyoba kanggo ndeleng apa panas, Aku kaya, ora ana sing penting yen ora excite sampeyan cukup kanggo rampung. Dadi ing babagan apa sing nyebabake aku nindakake, ing wektu kasebut File X wis gedhe. Sampeyan bisa ndeleng kabeh sing aku nonton ing pungkasan 90s. Nanging kanthi jujur, aku mung nemu perkara sing paling disenengi karo kepribadianku.

Kelly McNeely: Film adaptasi saka John Mati ing Pungkasan wis gained dicokot saka kultus ngisor - kang katuntun dening John Coscarelli. Iki minangka film sing nyenengake. Dadi, bebarengan karo buku, sing uga entuk pengikut sing nggumunake, kaya apa kemajuan lan pangembangan kasebut, wiwit saka - kaya sing sampeyan ucapake - crita sing sampeyan tulis online kanggo kanca-kanca lan sampeyan dhewe, lan kepiye dikembangake ing artikel iki. ing bab gedhe iki, multi bagean gedhe iki, titah multi novel dhewe?

Jason Pargin: Bab iku yen aku wis lungguh lan ngrencanakake kedadeyan kasebut, aku ora mikir bakal kedadeyan. Iku jenis soko aku kesandung menyang. Lan aku wis ngerti yen ing proyek gedhe wong akeh, kaya ngono. Tuladhane, star Wars mung dumadi amarga George Lucas nyoba kanggo nggawe a Flash Gordon film, lan dheweke ora bisa njaluk hak amarga studio liyane ana ing proses nggawe apa sing bakal dadi Flash Gordon film, supaya kang kudu njagong mudhun lan nulis ulang kang Flash Gordon script lan mung ngganti sawetara tembung watara, lan metu star Wars. Kaya, sing dudu passion, passion iku Flash Gordon lan serial taun 1950-an iki lan gaya crito sing kaya ngono. Lan kesandhung ing fenomena sing luwih gedhe tinimbang Flash Gordon

Inggih, ing kasusku, pisanan John Mati ing Pungkasan, kaya sing dingerteni para penggemar - umume wong sing mung ngerti buku ora ngerti babagan iki - nanging aku duwe blog iki, Mbuang-buang Wektu tanpa guna. Lan ing awal taun 2000-an, ana format artikel ing blog kasebut sing bakal diwiwiti kanthi normal lan langsung, lan bakal dadi paragraf sing luwih bodho kanthi paragraf nganti pungkasane, ing pungkasan, sampeyan bakal ngerti yen aku 'd mbuang wektu sampeyan. Kuwi jenenge situs. Dadi aku duwe wawancara palsu ing kana karo selebriti, sing sepisanan, padha muni normal, banjur jawabane mung dadi wong liyo. Lan guyon kaya, oke, sepira sampeyan bisa nindakake iki sadurunge sampeyan ngerti? Lan banjur wong-wong sing padha pembuangan saka situs, padha ngerti format, lan iku bagéan saka fun, ngerti iki mbingungake wong liya. 

Dadi Halloween, aku nggawe postingan blog, mung crita hantu fiksi sing dicritakake ing wong pisanan, kaya iki kedadeyan nyata kanggo aku lan kancaku. Lan diwiwiti maneh, langsung banget. Sampeyan ngerti, aku muncul ing omah kancaku, dheweke ujar manawa bocah wadon iki ujar manawa omahe angker, lan dheweke pengin kita nginep ing kono sewengi kanggo ndeleng apa sing kedadeyan. Lan muni kaya crita memedi sing langsung banget. Lan banjur mung terus dadi wong liyo lan liyo. Banjur ing sawetara kaca, dheweke dioyak-oyak ing omah dening tumpukan produk olahan daging sing wis diduweni saka mesin pembeku wanita iki. Dadi mung prank iki, kaya kabeh sing ana ing situs kasebut. Nanging wong-wong seneng banget nganti Halloween sabanjure njaluk siji liyane. 

Gambar saka Don Coscarelli John Mati Ing Pungkasan

Iku dadi bab tahunan iki, lan saben dibangun ing pungkasan karo guyon sing judhulé John Mati ing Pungkasan, kaya aku pitutur marang kowe iki arep menyang ngendi. Lan ing sawetara wektu, aku wis tekan pungkasane crita, maneh, kaya 150,000 tembung, lan iki wektu sing ora umum kanggo nerbitake novel dawa ing internet. Ora ana adegan fanfiction nalika iku kaya saiki, ing ngendi ana pirang-pirang situs lan kabeh platform sing beda-beda sing apik kanggo panulis enom, lan akeh novelis sing metu saka adegan kasebut. Nalika aku miwiti iki ing 1999 utawa apa wae, iku dudu apa-apa. Dadi kaya, uga, ora ana sing ngandhani aku supaya ora nindakake iki. Dadi aku saiki duwe novel iki sing dikirim gratis ing situs webku. Lan wong wanted ing wangun kertas, amarga iku cara ala kanggo nyoba kanggo maca novel, karo monitor CRT lawas njupuk radiation menyang mata kabeh wektu. Dadi, aku wis nggawe edisi sing diterbitake dhewe sing didol kanthi biaya mung kanggo wong sing pengin amarga maneh, iki dudu usaha bathi ing wektu iki. Terus terang, internet isih dudu petualangan untung kanggo sapa wae, kajaba sawetara miliarder ing ndhuwur. 

A pers indie cilik disebut Permuted Press teka bebarengan, lan padha ngandika, kita bisa njaluk sampeyan paperback nicer iki, lan kita bisa bener ngedol ing Amazon. Lan aku menehi hasil karo wong-wong mau kanggo advance sawetara atus dolar, nanging iku ora penting, iku mung cara iki, iku bakal dadi buku resmi dicithak kanthi nomer ISBN sing bisa pindhah menyang toko buku lan njaluk. salinan saka. Lan sing, kanggo kula, felt kaya puncak karir nulisku bakal dadi siji wektu aku nulis bab sing ana ing sawetara toko buku sing kita adol sawetara ewu salinan. Sing apik banget kanggo buku pertama, sanajan sing diterbitake dening penerbit nyata, nanging iki mung liwat tutuk online, mula akeh wong sing nyoba maca online lan mumet. Dheweke kaya, aku bakal mbayar 20 dolar kanggo maca iki ing kertas, iki ngrusak visiku. Iku bakal nylametake aku kudu operasi LASIK mengko mung bisa maca ing kertas. 

Dadi siji saka sawetara ewu salinan kasebut ana ing tangan Don Coscarelli - sing dakanggep penggemar iHorror ngerti jenenge - nanging yen ora, dheweke nindakake seri kasebut. Phantasi dheweke nindakake film kasebut Bubba Ho-Tep ngendi Bruce Campbell main Elvis, utawa wong sing mikir dheweke Elvis. Lan dheweke ngubungi aku kanthi ora sengaja pengin ora mung entuk hak film kasebut, nanging uga nggawe, sing beda banget. Ana akeh wong sing wis ngedol hak film kanggo samubarang $10k utawa apa wae sing ditawakake, lan iki sing terakhir sampeyan krungu. Padha biasane mung angin munggah ing gunung property nang endi wae. Nanging dheweke kepengin nggawe. Aku everyone panginten kang mengkono a Bubba Ho-Tep terusan, lan sing mbokmenawa ing pembangunan. Nanging kanggo alesan apa wae, aku mikir proyek kasebut macet. Dadi dheweke kaya, aku pengin nggawe iki, sapa agen sampeyan? 

Nanging kaya, aku ora duwe agen. Aku ora duwe penerbit. Aku ora duwe editor. Aku ora duwe apa-apa. Aku kerja ing perusahaan asuransi nindakake entri data. Maneh, aku ora duwe gaweyan nulis liyane. Aku ora tau dibayar kanggo nulis. Aku wong sing kerja ing cubicle ngetik nomer menyang seri saka kothak ing layar kabeh dina. Mekaten. Dadi aku kudu nyewa pengacara kanggo mriksa dokumen kasebut. Kayane, apa sampeyan wis tau ndeleng salah siji saka iki sadurunge? Wong iki pengin tuku hak film, apa sampeyan bisa nggawe manawa aku ora mlebu uripku ing kene? Banjur kita nglakoni. Banjur aku nerusake uripku. 

Aku isih duwe karir blogging sing sukses amarga aku wis dadi populer minangka blogger, nanging ora entuk dhuwit, yaiku cara internet maneh biasane. Sampeyan bisa njaluk pamirsa nanging mung iku. Lan aku ora krungu apa-apa kanggo sawetara taun. Banjur, kaya rong taun mengko, dheweke bali lan ujar, hey, kita duwe Paul Giamatti ing papan minangka produser, kita wis makarya casting sawetara bagéan pungkasan, kita bakal miwiti njupuk iki rauh. Lan iku ing 2012, Aku iku limang taun sawise dheweke tuku hak, Aku guess. 2007 dheweke tuku hak, 2012 film dibukak ing Sundance. Aku mabur metu ana, kudu nindakake publisitas karo cast lan kabeh wong, padha njupuk gambar, kita mubeng, kita nindakake screening perdana ing salah siji saka tengah wengi nuduhake metu ana. 

Penerbit gedhe, St. Martin's Press - sing minangka imprint saka Macmillan, salah siji saka telung penerbit raksasa sing isih ana - padha teka lan tuku hak kanggo ngeculake ing hardcover. Padha mlebu kula kanggo menehi hasil buku anyar kanggo nindakake terusan, sing dadi Buku Iki Kebak Spider, sing nggawe dhaptar laris The New York Times, lan sing nggawe karir nulisku. 

Nanging minangka akeh karya kaya aku sijine menyang, nulis buku iki kanggo free setengah dasawarsa sadurunge ana apa-apa karo, Aku duwe karir iki amarga break iki. Amarga wong siji iki mlayu menyang siji salinan buku iki luar biasa ora jelas - saka sudut pandang. Lan ora mung ndeleng lan disenengi, nanging pengin nggawe film babagan, nggawe film babagan, lan nggawe film cukup apik sing isih diputer. Pisanan pindhah menyang DVD banjur diputer ing kabel, lan saiki ana ing streaming. Iku ing - Aku - Hulu saiki, nanging diputer ing Netflix kanggo sawetara taun. Iku ing Amazon Prime. Lan mung muter lan muter lan muter. Lan saben sawetara atus wong sing nonton, padha entek lan tuku salinan buku. Lan sing wis nggawe karir nulis ing akeh kasus. Iku mung bedane antarane aku lan akeh penulis gedhe liyane sing kerja keras ing samar-samar nganti pirang-pirang dekade. Aku mung entuk istirahat siji.

Gambar saka Don Coscarelli John Mati Ing Pungkasan

Kelly McNeely: Lan sampeyan uga duwe seri Zoey Ashe (Kekerasan Futuristik lan Setelan Mewah, Lan Zoey Punches Future ing Kontol). Apa sampeyan bisa ngomong sethithik babagan pangembangan seri kasebut lan kepiye karakter kasebut dikembangake? 

Jason Pargin: Padha mlebu kula kanggo menehi hasil multi buku, lan iku pisanan aku ngandika, Inggih, Aku ora mung pengin nulis seri siji iki kanggo liyane gesang kawula, iku ora koyone kaya wong kepengin sing. Lan aku mung duwe ide liyane babagan seri fiksi ilmiah sing bakal dadi masa depan, lan amarga teknologi, macem-macem kabisan superhuman tartamtu bisa ditindakake. Nanging mung ana siji kru wong sing kekuwatane mung omong kosong. Dheweke mung tukang ngapusi lan manipulator lan salesman sing apik banget. Iku jenis kaya, Aku guess, Don Draper saka Men mad. Iku babagan carane kabeh kakuwasan bisa sampeyan bisa duwe - saka cahya kanggo siluman kanggo kekuatan super kanggo apa wae - boten ngalahaken bisa ngapusi wong lan ngapusi wong. 

Dadi ana kru wong iki lan duwe latihan psyops, lan dheweke nindakake organisasi kriminal raksasa iki. Banjur aku mikir, apa sing paling lucu sing bisa dadi pimpinan klompok kasebut? Lan dadi bocah wadon umur 22 taun iki saka taman trailer, sing duwe kucing sing mambu banget sing disenengi, lan dheweke - liwat pirang-pirang acara sing rumit - biasane entuk warisan kekaisaran kriminal iki. Dadi sampeyan duwe kutha sprawling iki mangsa, karo kabeh iki njlimet liwat vigilantes ndhuwur lan kriminal lan Sejatine monsters meh semi manungsa, lan kru iki operator Gamelan kelas dhuwur Ultra lan con wong. Lan kabeh mau mung dipimpin dening Zoey Ashe, bocah wadon enom saka taman trailer sing mung metu saka biru warisan kabeh iki lan mutusaké kanggo tetep. 

Dadi iwak paling konyol metu saka crita banyu aku bisa mbayangno. Banjur dheweke ngerti, kaya sing sampeyan ngarepake - yen sampeyan wis ndeleng crita kaya iki - dheweke luwih cocog karo iki tinimbang sing dikira. Aku mikir ing akeh kasus wanita nduwurke tumpukan munggah ing donya babar blas didominasi lanang, sampeyan bisa jenis bakal undermined dening idea sing ora ana siji saka wong-wong mau ndeleng sampeyan cara sing, nanging, jenis kaya angin posisi sampeyan saben menit saben. siji dina. Dadi dheweke kudu nindakake. Iku kaya versi paling khayal saka skenario urip nyata ngendi wong teka saka njaba lan ing kawitan, padha banget disdainful saka, ngerti, carane dheweke tekan kono, utawa carane dheweke entuk posisi sing, utawa kudu laporan kanggo dheweke, lan dheweke kudu ngurmati. Dadi banget padha muni kanggo John Mati ing Pungkasan buku, nanging teka ing donya saka titik babar blas beda tampilan. Lan bab-bab sing dicritakake iki beda karo crita John lan Dave.

Continue Reading