Home Warta Hiburan Ngeri 'Hypochondriac' Queer fokus ing kasunyatan sing ora nyenengake saka penyakit mental

'Hypochondriac' Queer fokus ing kasunyatan sing ora nyenengake saka penyakit mental

by Brianna Spieldenner
344 views
Hipokondriak

Saben uwong wis ana ing kahanan sing wiwit ngrasakake rasa lara sing aneh, stres dadi pikiran sing paling apik, dheweke miwiti Googling lan dumadakan dheweke yakin yen dheweke bakal mati amarga kanker. "Bro, .. tau Google," ngelingake salah sawijining dokter ing Hipokondriak

Nanging apa yen garis antarane kasunyatan lan khayalan saya tambah burem lan rasa wedi kasebut bisa uga bener? Sing tension tengah saka Hipokondriak, debut sutradara saka Addison Heimann sing kita kejiret ing taun iki Ndelok Festival Film. 

Hipokondriak yaiku jinis film sing bakal ngganggu sampeyan nalika nonton nanging bakal tetep kaya pikiran sing ora nyenengake suwene suwe. Mesthi nggawa akeh panemu sing dipérang, uga kudu dicathet menawa kanthi subyek realistis sing dicakup, uga bisa dadi pemicu banget lan bisa uga kudu ditangani kanggo sawetara wong, utamane hypochondriacs sing diterangake dhewe. 

Nanging kanggo wong-wong sing mudhun kanggo nangani realisme brutal, Hipokondriak nawakake kulo medeni karo urutan spooky lan sawetara gore gangguan. 

Hypochondriac 2022

Tukang tembikar gay (Villa Zach) wiwit ngeling-eling acara traumatik saka kanak-kanak nalika ngalami sawetara penyakit awak, sing nyebabake kekacauan sing mudhun. 

Hipokondriak ngelingi film kaya Donnie Darko (mbok menawa rada akeh banget ing sawetara cara) lan sing luwih anyar Cah Jaran

Gambaran saka penyakit mental ing iki ora nyaman nyata, kang loro pro lan con. Tingkat verisimilitude iki kanggo masalah sing dialami karakter utama minangka salah sawijining sing paling bener sing dakdeleng, nanging nyatane meh nggawe aku ora kepenak, utamane nyekseni kahanan sing padha karo sing digambarake ing film kasebut. Film kasebut dadi rada irung kanggo subyek sing ditangani, nanging meh ora dadi detractor. 

Minangka kanggo queerness saka film iki, sawetara bisa ngomong sing hubungan tengah antarane karakter utama lan pacar anyar kang, diputer dening Devon Graye, ora perlu kanggo nyritakake crita iki, nanging aku bakal Highly ora setuju. Sapa wae ing komunitas LGBTQ + ngerti manawa stres amarga ora ana ing lingkungan sing lurus bisa dadi kuat. Ing kasunyatan, wong ing masyarakat queer luwih saka kaping pindho kaya kanggo ngalami masalah kesehatan mental. 

Asring, minangka Hipokondriak nyaranake, masalah iki asale saka trauma kanak-kanak unprocessed sing wong enom asring banget ngiwa kanggo unpack piyambak. 

Sutradara, wong sing aneh dhewe, ujar manawa "tujuane yaiku kanggo ngunggahake lan nguatake karakter aneh ing ruang genre sing crita kasebut kurang banget." Aku bakal ngomong yen dheweke sukses kanthi debut, kanthi naskah sing nyenyet lan fokus sing nggambarake wong sing ora lurus (Maksudku, sapa sing ora ngerti artis lempung gay kanthi penyakit mental?).

Ngluwihi crita, produksi uga apik banget. Karya kamera nduweni arah sing cetha lan kadhangkala dadi sawetara urutan pikiran sing keren, kreatif lan surealis sing nuduhake kahanan pikirane paraga utama. 

Villa minangka aktor pancen nggumunake karaktere, kanthi sampurna nggambarake perjuangan kanthi cara sing simpatik tanpa ngremehake utawa ngremehake perjuangane. 

Malah ana urutan tripping hallucinatory karo ora mung karya kamera gedhe, nanging tumindak jujur ​​minangka timbal kita gadhah wektu apik, nanging sawise telpon rada bab telpon, wis trip rampung shift menyang wedi lan paranoia. 

Desain swara lan panyuntingan apik banget, golek cara kreatif kanggo komunikasi obrolan teks ing layar. 

Ana pirang-pirang urutan sing medeni lan ora nyenengake ing film iki. Iki minangka tontonan sing "nyenengake" kanggo sapa wae, ora preduli babagan film horor kesehatan mental. 

Nalika film wiwit rada alon, iku ramps munggah cantik cepet lan cedhak mburi, ora nahan sawetara saka panganiaya. 

Hipokondriak ngelingake kita kasepen masalah kesehatan mental lan frustasi sing bisa kita rasakake karo komunitas medis kadhangkala, sing ora tansah duwe jawaban utawa peduli sing dikarepake. 

Hipokondriak iku salah siji penggemar medeni psikologis ora pengin kantun, lan ing Juli 29, bakal dirilis teatrikal lan ing VOD dening XYZ Films, supaya awas!

3 mripat saka 5

Hypochondriac Review