Home Warta Hiburan Ngeri Wawancara: Pencipta Aaron Koontz lan Cameron Burns Mbukak Babagan 'Paket Ajrih'

Wawancara: Pencipta Aaron Koontz lan Cameron Burns Mbukak Babagan 'Paket Ajrih'

by Yakub Davison

Aku mikir kabeh bisa ngguyu. Lan salah sawijining cara paling apik kanggo para penggemar horor supaya ngguyu cekak saka jinis kasebut yaiku mriksa rilis paling anyar Shudder, Paket Ajrih! Kita dhewe Trey Hillburn III dideleng iku pungkasan taun kepungkur, lan sawise ndeleng dhewe, mula saya rame banget. Aku cukup bathi ngobrol karo para pencipta proyek lan rong sutradara babagan antologi komedi medeni, Aaron Koontz lan Cameron Burns kanggo ngrembug babagan kerja batin Paket Ajrih...

Jacob Davison: Apa jeneng sampeyan lan apa sing sampeyan lakoni?

 

Aaron Koontz: Aku Aaron Koontz lan kanca karo Cameron Burns, lan kita sing duwe konsep SCORE PACKAGE. Aku ngarahake lan dadi kanca nulis karo Cameron, kabeh crita pungkasan lan pungkasan.

 

Cameron Burns: Ya, aku Cameron lan aku nindakake iku. Barang jarene. (Ngguyu) Dheweke nyolong wangsulanku!

 

JD: Kepiye ketemu?

 

AK: Kita sakloron tindak menyang Full Sail ing Orlando, sekolah film kasebut. Nanging, ora ketemu ing kana. Kayane aku kenal siji liyane, nanging ora ngerti nalika sekolah. Banjur, kita sakloron makarya ing EA Sports sing makarya ing departemen tes. Kita sejatine ketemu Disimpen dening trivia BELL! (Ngguyu) Jagad cilik.

 

CB: Ora ngerti, sapa sing menang, sayang.

 

JD: Disimpen dening BELL nggabungake kita kabeh.

 

AK: Kaya kudune! Kita banjur ketemu lan ngerti yen kita duwe seneng sing padha, sanajan ing njaba disimpen karo BELL lan kita kaya "Hei! Kita kudu kerja sama! ” Lan wiwit nulis bareng lan nindakake perkara kaya ngono.

JD: Kepiye Paket Ajrih miwiti?

Gambar liwat Shudder

AK: Kita wis nggawe film fitur pertama (Kamera Obscura) lan pengalaman sing angel banget amarga sawetara alasan. Kita nggawe karo Universal Studios, iku film studio, lan kita ora duwe kontrol kabeh. Kita pengin nggawe apa-apa karo kanca-kanca lan seneng-seneng. Iki uga dadi downer film! (Ngguyu) Dadi, kita pengin nggawe sing nyenengake lan Cameron meksa nggawe film antologi sedhela. Amarga kita wis pirang-pirang taun lunga menyang festival lan ngerti akeh wong sing hebat lan dadi alasan sing apik kanggo kerja bareng kanca-kanca. Kita ngerti manawa bisa nindakake sajrone wektu sing luwih suwe nalika isih ngrancang proyek liyane.

Aku ora pengin nggawe antologi. Rasane kaya kabeh wis disentuh nalika sampeyan bisa ndeleng. Southbound, VHS 2, kebangkitan anyar antologi wis mancep. Aku ora pengin saingan karo kuwi. Nanging Cameron pancen terus-terusan terus-terusan nggawe sawetara spreadsheet saka ndhuwur lan paling dhuwur saka film antologi sing kita pikirake. Apa sing dipikirake bisa digunakake lan apa sing ora, lan kita mutusake supaya bisa ngupayakake, nanging kanthi cara sing beda. Wiwitane diarani TROPES. Saben segmen minangka tror medeni sing beda, nanging pranyata sawetara wong ora ngerti apa tegese tembung 'tropes'!

 

CB: Kita urip ing gelembung. Kita kabeh ngerti apa tegese, nanging wong njaba ora ngerti.

 

AK: Yo, nanging yen awake dhewe bakal nyebut film TROPES, judule film kudune trope. Kita pengin sinau babagan iki kanthi saben aspek. Poster kasebut ana referensi kanggo poster, mula kita duwe, HOUSE poster gaya. Nanging uga poster meta iki, ing poster, ing poster. Bener, amarga kita menehi komentar film horor sekaligus. Banjur judhul, Paket Ajrih iku kaya Bengi Meneng, Bengi Liwat or CHOPPING MALL utawa film horor judhul sing apik. Kita nemokake pancing sing menarik lan banjur digoleki.

 

JD: Kepiye carane sampeyan bisa ngrampungake Paket Ajrih kanggo judhul?

 

AK: Aku mikir yen ana ide judhul paling ala yaiku AKTIVITAS NORMAL. Dadi, kita adoh saka iku. Pacarku nalika semana pancen teka, Cassandra Hierholzer.

 

JD: Lan ayo melu segmen khusus sampeyan. Apa sampeyan bisa ngomong babagan Rad Chad's Horror Emporium lan Hypothesis Horror?

 

CB: Kanthi Rad Chad's Horror Emporium, kita ngerti wiwit awal, kaya Arron ujar nalika nyilem menyang antologi. Kita ngerti manawa ora ana sing nggunakake crita pambungkus kasebut kanthi maksimal. Lan kita ngerti sampeyan bisa menehi crita sing menarik, sampeyan ora kudu crita cepet kanthi cepet. Kita miwiti kerja bareng Jeremy King, aktor sing mainake Rad Chad ing pirang-pirang barang, wiwit jaman EA. Kita ngerti manawa pengin rod towing karo dheweke lan ngerti yen bungkus kasebut bakal dadi papan sing cocog kanggo dheweke. Kita ngetokake ide lan ide sing macet yaiku dheweke mbukak toko video iki lan bisa digunakake kanggo metu lan metu saka segmen, rumangsa lucu banget.

Kita wiwit awal banjur babagan cara transisi menyang segmen pungkasan, Hipotesis Ngeri. Apa ide liyane sing duweni kapisah, nanging ora ana ing kono lan pengin ngerti kepiye cara nggabungake ide liyane. Yen kita pengin pambungkus kasebut dadi crita nyata, kita pengin supaya bisa dadi segmen pungkasan. Gagasan dhasar minangka fasilitas uji coba kanggo tukang mateni tukang nyoto, sing dianggep lucu banget lan mateng kanggo komedi meta. Sawise duwe loro ide kasebut, dadi masalah kanggo nyawijikake kabeh lan bisa ngucapake guyonan lan komentar meta.

 

AK: Mesthi ana upaya yen tanpa segmen liyane, masalah kasebut bisa uga dadi siji, crita sing kohesif. Iki minangka target sing diduweni lan bisa uga bisa ditindakake. (Ngguyu)

 

CB: Kita nyoba.

 

JD: Aku bakal ngomong sampeyan! Ngono, apa sampeyan bisa ngomong luwih akeh babagan kerja bareng Jeremy King lan karakter Rad Chad?

 

AK: Aku lan Cam nggarap proyek cilik banget, kaya 15 taun kepungkur, lan Jeremy King mlebu kapal dadi polisi. Dheweke lucu banget, mula ora ana tulisan sing beda kanggo dheweke. Dheweke duwe rasa komedi wektu sing unik. Dheweke aneh banget ing antarane sing ditresnani lan ditinju sing nyenengake banget.

 

CB: Loro-lorone minangka karakter lan nyata, nanging…

 

AK: Bener tenan! Apa sing edan banget Jeremy dudu penggemar horor sing gedhe, mula kita kudu mandheg kaping pirang-pirang lan nindakake pirang-pirang kali supaya dheweke rada seneng lan miwiti sawetara perkara kanggo mesthekake yen akurat banget. Ngomong dheweke ngomong apa-apa amarga penggemar sing nggegirisi bakal diwaca kanthi tepat. Nanging dheweke jeblugan. Aku seneng mateni dheweke ing kabeh tumindak! Lan bisa uga bakal maju.

 

CB: Ana ritus sing apik banget minangka panyipta nggegirisi nalika mateni kanca sampeyan. Lan Jeremy minangka kanca, lan kita seneng banget.

 

JD: Iki minangka bentuk pujian sing paling apik!

 

CB: Wis!

Gambar liwat Shudder

JD: Aku pengin takon sampeyan, babagan Hypothesis Horror, amarga ana ing sekitar fasilitas pengujian slasher, apa sing nggawe casting lan nggawe slasher kanggo segmen Impact Lake Lake sing dimainake dening Dustin Rhodes?

 

AK: Nalika aku kerja bareng Tate Steinsiek, yaiku desainer fx lan direktur FAST CASTLE lan kita pengin topeng ikonik, iku penting banget. Kita pengin nggawe folklore sing aneh, aku nggoleki kabeh babagan crita asal Voorhees nganti Myers kanggo nyoba lan nggawe perkara sing aneh lan liar. Kajaba iku, kita pengin menehi komentar- Muga-muga nalika semana nulis salah sawijining crita sing ala banget babagan bocah cilik sing wis nindakake sawetara perkara sing ala banget lan aku nesu, mula kita mutusake gawe pembunuh anti-fratboy! Malah ing swetere, huruf kasebut yaiku Delta Epsilon Alpha Theta, nanging uga ditulis 'pati' ing sweter kasebut. Nanging topeng, rai pisanan sing digunakake yaiku Donald Trump.

 

CB: Yen sampeyan ngaso film, ana sawetara conto sing bisa ndeleng praupane Trump.

 

AK: Kita miwiti nganggo topeng kasebut minangka pakurmatan kanggo dheweke wiwit topeng Shatner saka Halloween karo Michael Myers. Dadi, kita miwiti ing kana lan kalebu Texas Chainsawed. Dijahit bareng. Nanging seneng banget nggawe kabeh crita asal lan nindakake urutan flashback karo dheweke, sing pancen lucu banget. Dustin pancen apik tenan, dheweke pancen seneng banget bisa kerja bareng, nyenengake banget. Nanging kanggo nggawe pembunuh kita dhewe ... iku alasan gedhe kenapa aku ora pengin wong liya nindakake urutan kasebut. Amarga aku kanthi egois pengin nggawe topeng lan rasukan lan latar mburi sing apik tenan iki. Iku nyenengake banget!

 

JD: Aku pengin takon babagan FX kanggo segmen sampeyan. Kanggo FX praktis lan dandanan sing akeh banget, aku pancen nggali.

 

AK: Dadi, Kris Fipps, sing uga dadi salah sawijining produser, uga dadi make up FX. Dheweke mbantu kita sumber liwat wong sing bener. Kita uga wis suwe nggawe film horor, film cendhak uga proyek sampingan. Kita wis mesthi nindakake FX praktis. Yaiku prasyarat. Kita pengin banget ana sawetara FX praktis ing segmen kasebut lan pengin meksa semangat. Ing Hypothesis Horror wae, kita nggunakake luwih saka 30 galon getih.

Mung dibuwang ing endi wae. Lan saben menit, sawetara bisa uga ujar manawa film kasebut paling apik sing digawe amarga aku malah takon marang Brad Miska pira galon sing digunakake ing Safe Haven ing VHS 2 lan aku maca sepira getih sing digunakake Feda ala Mati. Lan saben menit, kita cedhak karo salah sawijining perkara paling getih sing digawe! Sing nyenengake. Ora disengaja, mung kedadeyan kaya ngono. Yen sampeyan nindakake surat katresnan kanggo medeni 80, sampeyan kudu luwih becik mateni. Sampeyan kudu ngupayakake lan duwe orisinalitas sing aneh lan nggawe cara unik. Mangkene sing bakal ditindakake aku lan kanca-kanca, lungguh-lungguh lan ngomong babagan mateni favorit Freddy lan Jason lan kabeh iki. Dadi, yen kita bakal nindakake, kita kudu ngupayakake ante kanggo mateni.

 

CB: Iki bisa dadi bagean sing paling nyenengake ing Hypothesis Horror kabel. Kita duwe ide dhasar lan aliran lan bakal mandheg lan ujar "Kepiye carane edan bisa mateni iki? Apa sing durung nate kita weruh? ”

 

AK: Duwe Brandon nindakake kabeh sandal lan tangane tugel banjur dipateni nganggo tangane dhewe pancen nyenengake. Nanging kita uga mateni wong kanthi treadmill. Aku durung nate weruh kedadeyan kasebut! Kita kudu nggawe tembok, nggunakake treadmill sejati, kudu nggawe layar ijo kanthi cara kerjane. Jumlah lan gaweyan sing dibutuhake kanggo mateni wong kanthi treadmill ora masuk akal. Sak detik wis ana, nanging regane pancen penting.

 

CB: Kabeh amarga nalika nulis, kita nyoba nggawe perkara paling edan. Banjur ing set, kita kepengin weruh, "Napa kita nindakake iku?" Apa sing dipikirake!

 

AK: Mekaten, kita mangsuli ora ana ing film iki. Kita kudu nggawe dhewe. Dadi, kita kudu luwih akeh wektu lan usaha, kita kudu mateni wong kanthi treadmill lan dipotong dadi loro. Kanca kita, Elizabeth Trieu, lan kita ngethok dheweke dadi apik banget!

Gambar liwat Shudder

JD: Ing babagan nada, kepiye cara sampeyan ngimbangi medeni lan komedi?

 

CB: Kayane kita sadurunge nyoba lan nyoba sadurunge nemokake titik manis sing dikarepake. Kita ora pengin nggawe MOVIE SCARY, kita ora pengin mung nggawe film sing nggawe parodi film liyane lan ngeri ngeri. Kita ora pengin nantang kanthi medeni, ora pengin tumindak kaya ngono. Kita pengin wong sing sejatine seneng nggegirisi, nuduhake yen kita seneng banget karo prekara lan rasa kuwatir banget. Kita pengin wong lucu sing uga ngerti babagan horor. Amarga sampeyan bisa ngerti nalika ana wong sing njupuk gambar sing murah tinimbang seneng-seneng karo sing kita tresnani. Dadi apik banget kanggo Star Utara sing kita targetake. Iki bisa mbantu nggawe komedi apik sing bakal kita lakoni.

 

AK: Lan sing paling penting babagan komedi, yaiku ana macem-macem variasi. Ana nada sing padha, nanging kita pengin saben segmen beda karo bagean liyane. Nanging anggere nyenengake, duwe FX praktis, lan ngolok-olok trope lan kanthi katresnan, kita kabeh padha seneng.

 

JD: Lan dakkira sampeyan mancep. Lan apa sampeyan mikir babagan medeni, utamane akhir-akhir iki, sing dadi meta lan dekonstruksi?

 

AK: Kayane amarga ana periode wektu sing umume akeh wong sing tuwuh lan umure ing taun 80-an lan ana formula. Ana kasuksesan sing nyata, nanging banjur ana versi turunan kasebut Ana ing 13th, Black Christmas, Lan Halloween metu lan dheweke kebanjiran menyang pasar. Dheweke terus nindakake perkara sing padha bola-bali, mula luwih gampang naliti kasebut mbentuk perspektif meta. Nanging sampeyan ora bisa nyekel tangan pamirsa sajrone proses kasebut lan sampeyan ora bisa ngobrol langsung karo kabeh film, sanajan ora gumantung yen film sing sampeyan lakoni isih ana kesempatan. Anggere teka ing papan sing apik, bisa uga dadi meta, bisa uga nglirik para pamirsa lan kamera kanthi sethithik. Maksudku, kita sejatine bisa ndeleng kamera ing sawijining wektu! (Ngguyu) Anggere rampung kanthi perhatian sing tepat, dakkira isih ana  seneng banget karo hal kasebut lan akeh sing bisa diandharake lan dianalisis babagan cara pemanfaatan tropis kasebut. Kepiye tropis kasebut mengaruhi cara ndeleng medeni saiki.

 

CB: Aku uga mikir sampeyan bisa nindakake iki kanthi sembarang genre, sejatine. Ana tropis ing sisih kulon, uga tropis ing romcom. Sampeyan bisa nindakake apa wae kanthi genre apa wae, nanging medeni minangka siji-sijine jinis sing dadi penggemar genre kasebut. Amarga penggemar seneng banget, mula dheweke ngerti tropis kanthi cara kaya ngono, supaya sampeyan ora bisa ndeleng. Beda karo genre liyane, para penggemar luwih akeh nyilem. Aku mikir dadi luwih jelas lan jelas sawise iku. Aku mikir sampeyan bisa nggawe film sing padha kanggo genre apa wae, penggemar penggemar horor banget katon lan ngerti lan ngerti kabeh.

 

AK: Ana komersial Geico babagan tropis medeni! (Ngguyu) Bener? Iku mung ditempelake ing budaya pop. Mergo wis dingerteni.

 

JD: Ora yakin apa aku bisa ngomong sapa, nanging ana tamu khusus ing Hypothesis Horror lan aku pengin ngerti kepiye kedadeyane?

 

CB: Yo. Saiki kita nyoba supaya meneng wae. Iku mung nyenengake. Aku dadi penggemar sajrone uripku lan nonton acara kasebut, aku ngrekam acara kasebut ing TV. Iki sadurunge Shudder, sadurunge…

 

AK: Sampeyan ngandhani sapa wong iki yen sampeyan luwih akeh ngomong babagan dheweke. (Ngguyu)

 

CB: Ana wong sing aku seneng banget amarga penggemar horor 80 lan nonton akeh TV lan wong iki ngetutake aku ing twitter. Kita pengin ahli horor lan sapa pakar horor sing luwih apik tinimbang wong iki? Ora apa-apa, sampeyan bakal lunga! Wis tekan kene wae!

 

Paket Ajrih saiki kasedhiya kanggo streaming Wirang.

 

Gambar liwat Shudder

Related Posts

Translate »