Home Warta Hiburan Ngeri Lima Film Medeni Adhedhasar Acara Sejati

Lima Film Medeni Adhedhasar Acara Sejati

by Austin R. German
32,017 views

5 Film Ngeri Dhasar Crita Sejati

Apa sing narik penonton menyang kursi teater, sing nyenengake kita nalika mangan brondong? Salah sijine gagasan yaiku tembung, "Adhedhasar acara sing bener". Pernyataan sing misuwur digunakake kanggo waralaba, Pembantaian Texas Chainsaw. Mahakarya Tobe Hooper adhedhasar pembunuh serial Ed Gein, nanging mesthi, ora ana nyata maniac chainsaw-wielding, utawa kulawarga kanibal ing Texas (paling ora kanggo sandi kawruh). Nanging, ing ngisor iki ana limang film horor sing medeni sing adhedhasar kedadeyan nyata.

5. Kepemilikan (2012)

Ing 2012 produksi Sam Raimi Possession dirilis ing bioskop. Sutradara Ole Bornedal, filem iki dibintangi Jeffrey Dean Morgan, Natasha Calis, Matisyahu, lan Madison Davenport.

Nalika sadulur loro lagi nglampahi akhir minggu karo bapake, dheweke mampir ing toko yard ing ngendi kothak antik mbujuk salah sawijining bocah wadon enom. Bapakne tuku kothak kanggo putriné Emily, ora ngerti apa sing ana ing njero. Sawise dheweke mbukak kothak, dheweke ngeculake roh 'Dybbuk' sing ala lan nduweni dheweke. Sajrone pirang-pirang taun, akeh spekulasi lan ejekan sing ngubengi crita sing menehi inspirasi kanggo film kasebut.

Ing wulan Juni 2004, nulis kanggo Los Angeles Times, Leslie Gornstein nulis artikel kanthi judhul, "Jinx in a Box." Crita ringkes iki adhedhasar kothak angker sing ditemokake ing eBay sing diarani, Kothak Dybbuk. Miturut listing eBay, item kasebut dilacak maneh menyang slamet Holocaust sing tilar donya ing taun 2001. Bakul, Kevin Mannis, wis njupuk ing sale estate.

Miturut Mannis, Kothak Dybbuk ngemot rong dhuwit 1920, rong kunci rambut pirang lan coklat, patung (Dybbuk), gelas anggur, kuncup mawar sing garing, lan siji wadhah lilin kanthi sikil gurita. Mannis ngendika miturut crita rakyat Yahudi, Dybbuk minangka roh sing ora tenang sing pengin manggoni wong urip.

Sawise menehi kothak kanggo ibune kanggo ulang tahun, dheweke langsung kena stroke. Wedi saka kothak Mannis relisted ing eBay. A pemilik anyar saiki ing milik saka Dybbuk Box; wong jenenge Jason Haxton wis tuku item. Dheweke dadi kurator museum lan kolektor peralatan agama. Sajrone wektu karo obyek kasebut, dheweke nulis buku, "The Dybbuk Box" ing 2011. Nalika buku kasebut diterbitake, Haxton nerangake dheweke wiwit ngalami batuk sing nggegirisi. Biasane dheweke batuk getih lan kulite dadi gatal. Dikabarake yen nalika pirembagan babagan film kasebut ngambang, Haxton nawakake kothak kasebut marang Raimi, sing ora gelem.

Banjur dilapurake yen kedadeyan aneh kedadeyan ing set, kayata lampu sing njeblug, lan akeh alat peraga film dirusak ing geni gudang. Pungkasan, Haxton duwe kothak diberkahi lan disegel dening klompok Rabi. Haxton dikubur ing lemah nganti Zak Bagans misuwur paranormal kasengsem ing Dybbuk Box lan tuku saka Haxton.

Sawise akuisisi kothak dening Bagans lan rilis film kasebut, Kevin Mannis ngaku dheweke nggawe kabeh crita. Sing kabeh iku palsu. Sanadyan wong loro, Mannis lan Haxton entuk dhuwit saka film kasebut, saingan sengit diwiwiti. Haxton ora setuju karo Mannis lan nyatakake sanajan Mannis wis ngrancang crita fantasi, wong kasebut bisa uga ngipat-ipati dhewe nggunakake Kabbalah. Ing taun 2019, The Inquirer nulis skeptisisme, nuduhake gambar Mannis kanthi lengkap ngakoni kepalsuan crita kasebut lan kepiye dheweke, nyatane, nggawe legenda kasebut dhewe. Nanging, Haxton nggawe penampilan umum lan tansah kasedhiya kanggo media. Dheweke ujar, "Kevin Mannis mung swara latar mburi. Ana ing kothak kasebut, luwih gedhe tinimbang Kevin.

Ing episode Ghost Adventures ing 2018, kothak kasebut kena pengaruh salah sawijining musisi kanca Bagan, Post Malone. Ing episode kasebut, Zak Bagans mbukak Kotak Dybbuk nalika Malone ana ing kamar sing padha. Sanadyan Bagans ndemek obyek kasebut, Malone nyekel tangane ing pundhake Zak.

Sampeyan bisa ndeleng sawetara video saka acara ing ndhuwur. Miturut lapuran, rong sasi sabanjure Malone kudu ndharat darurat nalika roda jet pribadine rusak nalika mabur. Ora mung kuwi, dheweke uga ana ing kacilakan mobil lan karesidenan lawas dheweke dirusak. Bagans dilaporake ujar, "Aku mikir ana luwih akeh babagan Kotak Dybbuk lan preduli saka asal-usule, iku banget dikutuk lan ala." Zak nerusake, "Aku ora kaget yen luwih akeh kontroversi lan konflik terus muncul. Kothak Dybbuk tansah ngangkat pitakonan lan intrik. Lan iki nambahake narasi.

Sampeyan bisa ndeleng Kothak Dybbuk lan mutusake dhewe ing Museum Angker Zak Bagans ing Las Vegas, Nevada. Aku nyaranake tur RIP. Film sing memikat Possession, kasedhiya kanggo stream ing Prime, Vudu, Apple TV, lan Google Play.

4. The Hills Have Eyes (1977, 2006)

Ing taun 1972, Wes Craven nggumunake pamirsa kanthi film, The Last House on the Left. Film kasebut, The Hills Have Eyes, maneh para penonton teater polarisasi.

Film kasebut dibintangi: Susan Lanier, John Steadman, Janus Blythe, Dee Wallace sing legendaris lan Michael Berryman sing apik. Nyatane, Berryman wis ditampilake ing poster film kasebut. Ing film kasebut, sawijining kulawarga nyabrang ing ara-ara samun Nevada ing dalan menyang California. Sawise mandheg ing pom bensin, mobile mogok ing tengah-tengah. Nalika jam liwati, kanibal kasar wiwit mburu dheweke.

Ing taun 2006, remake digawe greenlit. Alexandre Aja njupuk alih tugas direktur lan Craven ngawasi naskah. Ted Levine, Dan Byrd, Kathleen Quinlan, Aaron Stanford, Tom Bower, lan Laura Ortiz kabeh mbintangi crita maneh sing berdarah iki. Remake kasebut nangani materi sumber kanthi hormat lan ngunggahake gore lan kekerasan. Bentenipun mung mencorong ing film loro iku ing film '77, inbreds kanibal ora mutant saka kejatuhan nuklir. Film 2006 nampilake wong galak minangka buruh tambang mutasi. Nanging ana tenan kulawarga kanibal inbred ing Gurun Mojave? Ora ana, nanging ana kulawarga ing 1700 Skotlandia.

Ing taun 1719, Alexander Smith nulis, "Sejarah Lengkap Urip lan Perampokan saka Highwaymen Paling Kondhang." Ing pilihan iki, ana crita saka bojo lan bojo nunggang jaran liwat dalan anyar dening Selat Utara. Wong-wong mau diserang apa sing diklaim bojone minangka wong galak. Bojone ora lolos, nanging bojone slamet. Monarch ngirim 400 wong kanggo nyoba golek wong galak iki. Apa sing ditemokake angker dheweke ing salawas-lawase.

Manggen ing jero guwa ana wong jenenge Sawney Bean karo bojone, 'Black' Agnes Douglas. Dheweke wis ngasilake nganti meh 50 anggota kulawarga sing dibesarkan, diburu, lan digandeng. Wong-wong sing nemokake dheweke wedi banget. Potongan-potongan daging manungsa digantung ing sakubenge guwa sing garing kaya godhong tembakau utawa kulit daging sapi. Balung, bebarengan karo emas lan salaka dekorasi tembok guwa. Tumpukan lan tumpukan barang-barange para korban padha tumpuk-tumpuk ing lemah.

Pedhang, cincin, pistol, lan pernak-pernik liyane ana ing antarane kulawarga. Wong wadon padha dolanan jeroan lan wong lanang padha ngombe kaya getih. Sawise konfrontasi singkat, klompok 400 bisa ngumpulake kulawarga Bean lan bali menyang Monarch kanggo diadili.

Nalika disimpulake yen dheweke pancen kanibal inbred, Monarch mutusake yen Sawney Bean bakal dikebiri lan dicopot anggota awak. Iki kalebu sikil lan tangan. Paukuman uga bakal nempuh kabeh wong ing kulawarga Bean. Saben wong kalebu Sawney getihen nganti mati. Agnes bebarengan karo wong wadon lan bocah-bocah kabeh padha diobong urip-urip ing cagak amarga apa sing dianggep Raja minangka "kajahatan marang manungsa". Nanging apa banjur misahake tumindak lan gaya urip saka Bean dibandhingake karo aturan Monarchs? Iki soko sing inspirasi Craven.

"Nanging yen sampeyan ndeleng, dheweke ora nindakake apa-apa sing luwih elek tinimbang peradaban nalika kejiret," ujare Wes Craven ing taun 1977. "Lan aku mung mikir babagan budaya A / B sing apik banget. Kepiye carane sing paling beradab bisa dadi sing paling galak lan kepiye carane sing paling biadab bisa dadi beradab. Aku dibangun kulawarga loro iki minangka mirrors saben liyane. Aku pancene menarik banget kanggo ndeleng awake dhewe, kanggo mikir awake dhewe duwe kapasitas ora mung kanggo kabecikan sing gedhe nanging kanggo piala sing gedhe.

Minangka crita Sawney Bean terus diteliti lan regurgitated, ditemokake yen klan wis mangan paling ora sewu manungsa sadurunge eksekusi. Laporan liyane wis dikonfirmasi dening Monarch manawa akeh wong sing lelungan sajrone 25 taun kepungkur wis ilang. Apa paukuman sing brutal dibenerake? Kanthi crita sing berdarah lan njijiki kanggo inspirasi, loro film kasebut nyritakake crita nyata babagan dalan angker ing Skotlandia.

The Hills Have Eyes(2006) kasedhiya kanggo streaming ing Tubi, Prime, Google Play, Vudu, lan Apple TV.

The Hills Have Eyes (1977) kasedhiya ing Prime, Tubi, lan Apple TV.

3. Veronica (2017)

Film Spanyol sing nggumunake Sutradara Paco Plaza, Veronica, diluncurake ing Netflix ing 2017. Akeh penonton sing langsung kecanthol lan wedi. Senajan urutan mirrored tropes normal sembarang film milik, atmosfer peteng; akting gritty.

Aku dhewe dadi penggemar amarga aku ora bisa noleh sedetik amarga adegan-adegan sing diputer sadurunge aku. Sawetara minggu sawise diluncurake, akeh wong menyang Twitter sing nganggep film kasebut minangka film paling medeni ing Netflix. Veronica mbintangi bakat Sandra Escacena, Bruna Gonzalez, Claudia Placer, Ivan Chavero lan Ana Torrent. Ditulis lan disutradarai dening Paco Plaza, film kasebut ngetutake bocah wadon umur 15 taun (Veronica) ing Madrid Spanyol nalika dheweke wiwit kasengsem ing okultisme. Dheweke nggawa papan ouija menyang sekolah sajrone grahana kanggo nyoba mbantu kancane ngubungi mantan pacare sing tiwas amarga kacilakan motor. Sawise campur tangan lan melu seance, Veronica dadi kesurupan setan. Ora nganti rilis film kasebut, para pamirsa Amerika nemokake crita nyata sing ana ing mburi.

Ing awal 1990, ing Spanyol, cah wadon enom wis kabeh donya nguripake munggah mudhun. Jenenge Estefania Gutierrez Lazaro. Dheweke bakal dadi crita kepemilikan paling misuwur ing kabeh Spanyol. A Estefania enom wiwit pracaya ing gaib lan nuduhake passion kanggo iku. Wong tuwane mutusake yen mung fase, lan ora nindakake apa-apa kanggo campur tangan, amarga dheweke terus main karo papan ouija. Sawijining dina ing musim semi, dheweke mutusake kanggo njupuk papan menyang sekolah kanggo mbantu kancane ngobrol karo mantan pacare sing wis mati.

Minangka Estefania miwiti ritual, biarawati diselani seance, break Papan ouija lan scolding anak. Kanca-kanca Estefania menehi kesaksian yen asap putih aneh metu saka potongan-potongan sing rusak lan Estefania ora sengaja nyedhot. Ing sasi sabanjuré mbuktekaken dadi medeni kanggo Estefania lan kulawarga. Dheweke wiwit barking lan grundel ing adhine. Sawetara kaping seminggu, dheweke bakal kejang lan nangis marang wong tuwane ngandhani tokoh-tokoh sing nganggo jubah peteng sing mlaku ing lorong lan pojok kamar.

Wong-wong Lazaro nggawa putrine menyang dokter lan spesialis, nanging ora ana sing bisa setuju babagan masalahe. Padha ngerti ana soko mental mengaruhi dheweke, nanging ora duwe jawaban kanggo kulawarga. Sawise nem sasi angker lan akeh kunjungan rumah sakit, Estefania tilar donya ing amben rumah sakit, sabab pati ora dingerteni. Nalika kulawarga nyoba ngatasi tragedi kasebut, kedadeyan aneh isih ana. Jeritan nggegirisi lan banter banter terus ing omahe. Gambar Estefania tiba saka rak lan kobong dhewe. Iki nyebabake Pak Lazaro nelpon panguwasa. Nalika polisi teka, padha nggoleki omah Lazaro. Ing kamar Estefania padha ketemu poster dheweke kabeh nyuwek loro minangka yen ana kewan.

Ing laporan kasebut, sawijining pejabat ngaku weruh salib tiba saka tembok lan mlengkung kanthi cara sing ora wajar. Fenomena liyane sing nggumunake kedadeyan nalika dheweke lunga: noda abang peteng wiwit ngetutake dheweke ing saindenging omah. Pernyataan resmi kasebut nyebabake crita Estenfania menyang mata umum Madrid. Sawise setahun ngatasi kekacauan ing saubengé, Lazaros pindhah. Sawise padha manggon nang endi wae anyar, kabeh hauntings rampung mandheg.

"Ing Spanyol, populer banget," ujare Plaza. "Amarga, kaya sing dicritakake ing film kasebut, mung siji-sijine pejabat polisi ujar manawa dheweke nyekseni kedadeyan paranormal, lan ditulis ing laporan kanthi cap polisi resmi. Nanging aku mikir yen kita ngandhani apa wae, dadi crita, sanajan ana ing warta. Sampeyan mung kudu maca koran sing beda-beda kanggo ngerti bedane kasunyatan, gumantung saka sapa sing ngandhani.

Sampeyan bisa ndeleng film dhewe ing Netflix lan Pluto TV.

2. The Exorcist (1973)

Film iki wis dicritakake maneh, spoofed, lan ngedika bab dadi luwih sampeyan bisa pracaya sirah dhewe Spinning ing lengkap 360. Nanging, apa bener catapulted film groundbreaking iki ing bioskop horor kanggo dhuwur kuwi? Apa crita sejatine penulis William Peter Blatty adhedhasar novel sing nggegirisi?

Kita kudu bali menyang 1949 menyang bocah enom sing jenenge Ronald Hunkeler. Ronald manggon ing pinggiran Maryland normal. Tuwuh ing kluwarga Jerman-Lutheran, ora ana sing ngira bakal kedadeyan sing ala banget marang dheweke. Roland wis nggawe keterikatan sing jero karo Bibi Harriet sing ngaku minangka spiritualis lan medium. Kanggo ulang tahun kang kaping 13, sakdurunge seda, Harriet maringi Ronald papan ouija.

Ora didokumentasikake utawa dikonfirmasi yen "hadiah" iki nyebabake kedadeyan sabanjure (sanajan wis mesthi spekulasi). Nalika Ronald wiwit nandhang kasusahan, dheweke ngalami kedadeyan paranormal ing kamar turu. Dheweke bakal ngandhani wong tuwane yen dheweke bisa krungu swara ing tembok, lantai creaking sanajan ora ana sing ngadeg ing kono. Sing luwih menarik yaiku dheweke weruh kasur dheweke pindhah dhewe. Amarga kuwatir, wong tuwané njaluk tuntunan saka menteri Lutheran, sing ngongkon wong-wong mau ngomong karo Yésuit.

Ing wulan Februari 1949, eksorsisme pisanan dicoba dening Bapa E. Albert Hughes. Dheweke bener-bener ngubengi Ronald menyang amben nalika bocah lanang kasebut pas. Ing nesu malevolent, Ronald nyuwil Piece saka spring kothak saka kasur lan digunakake kanggo slash ing imam. Bocah mau bisa ngethok dhadhane Sang Rama, ngusir setan ora rampung.

Mengko ing sasi iku awak Ronald pecah ing tandha scratch. Etchings getih iki mbentuk tembung "Louis." The Hunkelers duwe kulawarga ing St. Sawise tekan, ditemokake sedulure Ronald lagi kuliah ing Universitas St. Sepupu kasebut ngomong karo presiden Universitas sing kekancan karo Yesuit. Dhèwèké njlèntrèhaké kacilakan seduluré Ronald, lan loro Yésuit dikirim kanggo mriksa bocah enom kasebut.

Rama Walter H. Halloran lan Pandhita William Bowdern. Wong suci loro bebarengan karo enem asisten bakal nyoba eksorsisme liyane. Ing Maret 1949, wong nyoba kanggo minggu. Ora ana sing bisa digunakake lan kabeh saya tambah elek. Ronald ngandika ing nada guttural lan obyek ing kamar bakal ngambang ing karsane dhewe. Bowdern lan Halloran nyimpen jurnal sing nyathet kabeh cobaan kasebut. Bowdern gumun ndeleng wujud X getih ing dhadhane bocah lanang, mula dheweke percaya yen bocah kasebut kesurupan paling ora 10 setan. Ing tanggal 20 Maret, imam loro kasebut nyerah sawise bocah kasebut nesu lan nesu marang wong lanang. Imam loro kasebut nyaranake supaya dheweke mlebu ing rumah sakit Alexian Brothers, sing ditindakake dening kulawarga.

Nanging, kelakuane Ronald sing aneh-aneh malah tambah parah. Dheweke saiki bakal njerit ing sembarang item agama utawa relik. Dheweke bakal ngipat-ipati wong-wong sing nyembah marang Gusti Allah lan nguwuh-uwuh babagan kekuwatane Iblis. Kulawarga bebarengan karo dokter lan imam kabeh wis cukup. Ing tengah April sawise perang suwene sasi, padha nyoba siji wektu pungkasan. Para imam ngubengi amben Ronald nganggo salib lan rosario. Sajrone eksorsisme, Rama Halloran nyuwun Saint Michael kanggo ngusir pasukan peteng sing cilaka bocah kasebut. Akhire, sawise pitung menit, Ronald mandheg kejang lan ambruk limp ing amben. Para imam ngonfirmasi yen wis rampung lan Ronald dilaporake ujar, "Dheweke ora ana."

Sanajan acara sing nggegirisi wis rampung, crita Ronald bakal ditulis dening William Peter Blatty ing taun 1971. Sawise nemokake jurnal loro imam nalika sinau ing Universitas Georgetown, Blatty nyedhaki Pendeta Bowdern lan entuk persetujuan kanggo nerusake nulis buku. Dirilis ing taun 1971, buku kasebut dadi laris lan tetep ana ing dhaptar sajrone patang wulan.

Nganti saiki kacarita wis adol luwih saka 13 yuta kopi. Ing taun 1973, direktur William Friedkin nyedhaki Blatty babagan film, lan Blatty nulis naskah kasebut. Senajan wong loro njupuk liberties tartamtu karo film lan buku, adaptasi isih wedi mayuta-yuta ing saindhenging negara. Linda Blair, Max Von Sydow, Ellen Burstyn lan Jason Miller mimpin para pemain sing apik tenan. Nanging, film kasebut nyebabake histeria lan panik.

Dilaporake manawa para penonton teater ngalami serangan epilepsi utawa bakal lara lan muntah. Para penganut agama ngluncurake kampanye nglawan Warner Bros lan dikabarake yen dheweke duwe pengawal ing sekitar Linda Blair sawise film kasebut dirilis. Nanging apa sing kedadeyan karo Ronald Hunkeler sajrone kekacauan iki?

Miturut New York Post, Hunkeler nerusake urip sing dianggep normal. Yen normal tegese kerja kanggo NASA. Sing bener…NASA. Sanadyan Hunkeler ora bakal dadi astronot, dheweke ana ing antarane klompok wong sing paten materi kanggo nolak panas banget kanggo misi Apollo ing 60s. Dheweke pensiun ing taun 2001 lan mabur menyang kahanan sing ora jelas kanthi urip sing tenang. Dipercaya dheweke tilar donya ing taun 2020.

Sampeyan bisa nonton film horor klasik iki ing Netflix lan Google Play. *Taun kepungkur dilaporake manawa David Gordon Green(Halloween, Halloween Kills, Halloween Ends) dadi kapten remake.

1. The Girl Next Door (2007)

Ora, iki dudu komedi Elisha Cuthbert ing taun 2004. Nanging, crita nyata sing menehi inspirasi kanggo novel Jack Ketchum, lan mengko film kasebut, cukup nggegirisi. The Girl Next Door dirilis ing 2007. Iki dibintangi Blythe Auffarth, William Atherton, Blanche Baker lan Kevin Chamberlin. Film iki disutradarani Gregory Wilson, lan adhedhasar novel Ketchum taun 1989.

Kisah nyata tragis ing ngisor iki ora cocog kanggo para pamaca enom utawa wong sing squeamish.

Taun iku 1965 ing Indianapolis, Indiana. Loro bocah wadon enom dikirim kanggo manggon karo kanca kulawarga. Jenenge, Slyvia lan Jenny Likens. Wong tuwané padha buruh karnaval; ing wektu, rama adoh ing East Coast kanggo karya. Ibune dikunjara amarga ngutil. Ing wulan Juli 1965, Sylvia lan Jenny manggon karo Gertrude Baniszewski lan anak wadon loro, Paula lan Stephanie, sing sekolah ing sekolah sing padha karo Likens.

Sawise Bu Likens dibebasake saka kunjara, dheweke lunga menyang Pantai Timur kanggo ketemu karo Pak Likens lan bali kerja. Gertrude njamin Likens sing bocah-bocah wadon bakal dianggep minangka salah siji saka dheweke lan persetujuan wis tekan sing pembayaran bakal $20 saben minggu kanggo care bocah-bocah wadon. Iki bakal nganti Likens bali menyang omah ing Nopember.

Sasi kapisan katon apik, pembayaran dening Pak Likens tansah tepat wektu lan bocah-bocah padha menyang sekolah bebarengan karo anak-anake Gertrude dhewe. Kabeh wong katon rukun, nanging kahanan dadi drastis nalika bayarane Pak Liken wiwit telat. Gertrude wiwit ngalahake Slyvia lan Jenny. Dheweke bakal narik mudhun celonone lan ngalahake ngisor wuda karo macem-macem item. Ing wektu Agustus teka, Gertrude wis mutusaké kanggo mung fokus nesu marang Sylvia. Dheweke ngancam Jenny kanthi ngantem lan paukuman liyane yen dheweke nyoba nyusup.

Ing sawijining sore Gertrude mutusake supaya putrine dhewe ngukum Slyvia. Paula karo Stephanie lan bocah tetanggan, Randy Gordon Lepper, nedha bengi kanggo Slyvia nganti muntah. Banjur dheweke dipeksa mangan sisa-sisa regurgitated. Ing minggu sabanjure, ing sekolah, Slyvia mbales kanthi miwiti gosip babagan Baniszewski. Dheweke nyatakake yen loro sadulur Baniszewski minangka pelacur. Nalika pacare Stephanie Coy Randolph krungu gosip kasebut, dheweke nyerang Slyvia kanthi brutal sawise sekolah. Dheweke njotosi dheweke bola-bali lan mbuwang dheweke menyang tembok omah Baniszewski.

Nalika Gertrude ngerti babagan gosip kasebut, dheweke mutusake kanggo kolaborasi karo bocah-bocah lan nggawe cara kanggo nyiksa Slyvia. Padha bakal mecut lan kick ing Slyvia lan watak cerobo kanggo Feed dheweke. Ora suwe, Slyvia ora bisa ndhelikake luka sing ditampa lan tanggane nelpon sekolah kanthi anonim. Dheweke wis weruh Slyvia lan adhine mlaku mulih saka sekolah, lan kejiret sak klebatan saka wounds mbukak ing awak Slyvia.

Sekolah kasebut ngirim perawat lan guru, nanging Gertrude Baniszewski ujar manawa Slyvia wis mlayu lan ora sehat. Sawise pejabat sekolah lunga, Gertrude naleni Slyvia ing ruang paling ngisor. Loro-lorone bocah-bocah wadon Likens saiki wedi lan ora ngerti carane mungkasi panyiksa sing ditampa. Kanthi Slyvia diikat wuda ing ruang paling ngisor, Gertrude miwiti ngisi nikel ing bocah-bocah lingkungan lan kanca-kanca Paula kanggo ndeleng Slyvia sing ora sehat lan malnutrisi.

Loro-lorone Baniszewski, bebarengan karo pacar lan tanggane, bakal ngobong Slyvia nganggo korek api lan rokok. Dheweke diwutahake banyu panas lan dirudopekso nganggo barang manca. Jenny ambruk menyang kasepen mortified minangka dicekel bocah nggunakake poker panas kanggo ngukir tembung 'Aku perek' tengen padharan Slyvia kang. Ing sawijining wektu kacarita dheweke menehi panganan marang bocah wadon miskin kasebut. Ing tanggal 25 Oktober, nalika Gertrude ngganti ikatan, Slyvia nyoba uwal. Dheweke gagal Nanging, lan Gertrude kejiret dheweke sadurunge dheweke digawe menyang backdoor. Ms. Baniszewski banjur subjected Slyvia kanggo adus scalding lan bola kanggo ngalahake dheweke. Dina sabanjure, Slyvia ora bisa ngomong kanthi cerdas lan ilang gerakan tangan lan sikile.

Ing umur 16 taun, Slyvia Likens tilar donya amarga pendarahan otak lan kurang gizi.

Saiki duwe mayit, Gertrude Baniszewski ngerti dheweke kudu nelpon polisi. Teka ing panguwasa pemandangan padha marang sing Slyvia wis mlayu karo klompok lanang lan padha bali dheweke nalika cah wadon ambruk. Nanging, Jenny Likens bisa bisik-bisik marang petugas, "Mlebu aku saka kene. Aku bakal ngandhani apa sing sejatine kedadeyan."

Dina candhake Gertrude Baniszewski, putrane John Baniszewski, putrine Paula lan Stephanie, Coy Hubbard lan sadulure Richard dicekel amarga pembunuhan. Lima bocah tetanggan, Randy Lepper, Michael Monroe, Darlene McGuire, Judy Duke lan Ann Siscoe, dicekel tanggal 29 Oktober. Dheweke banjur dibebasake menyang tahanan wong tuwa lan diutus kanggo menehi kesaksian ing pengadilan.

Dheweke bakal nindakake rong taun ing sekolah reformasi. Ing Mei 1966 Gertrude, Paula, John lan Stephanie kabeh didakwa amarga ora nggatekake lan ndhukung pembunuhan Slyvia Likens. Gertrude nampa ukuman seumur hidup, sanajan dheweke dibebasake kanthi parole ing taun 1985 lan banjur tilar donya ing taun 1990. Paula ditemokake guilty of second-degree rajapati lan dibebasake ing taun 1972. John Baniszewski, Stephanie Baniszewski, bebarengan karo Hubbard, mung dileksanakake rong taun kanggo pembunuhan. sadurunge dibebasake ing taun 1968.

Kasus sing njijiki iki nyebabake Indiana nggawe undang-undang penyalahgunaan bocah sing luwih ketat lan dianggep minangka kejahatan paling ala ing sejarah negarane. Yen sampeyan bisa weteng film iki sing Stephen King hails minangka, "Film Amérika pisanan otentik ngageti wiwit Henry: Potret saka Serial Killer,"Kasedhiya ing Netflix, Vudu, Perdana lan Apple TV.

Yen sampeyan wis slamet saka limang film iki, endi sing paling sampeyan wedi? Wayang medeni bakal tansah duwe oyod anggere macabre blooms watara kita. Senajan kita kudu ati-ati nalika kita ngumbara liwat taman iki; elinga sikilmu, tetep ing dalan sing ora dingerteni lan ngerti tanggane!