Home Warta Hiburan Ngeri Review: 'Banyu Ireng: Banjir Abyss' Ing Peteng

Review: 'Banyu Ireng: Banjir Abyss' Ing Peteng

by Yakub Davison

Mung ana prekara kewan predator lan bencana alam sing nyerang saraf karo jiwa primal. Spesies Asa, kita wis maju menyang titik sing ora prelu kuwatir bab sing ana ing ndhuwur kita babagan rantai panganan sing ora ana gandhengane karo awake dhewe. Nanging, rasa wedi tetep ana. Sing uga nerangake kenapa kedadeyan nyata nyerang kewan ora bisa diwartakake. Saben bear utawa hiu nyerang wong, iku judhule. Kaya ngono, nalika taun 2003 nalika ana trio wong enom metu menyang ara-ara samun ing Australia Lor, dheweke dikepung karo buaya sing akeh banget. Iki dadi dhasar film 2007, Banyu Ireng. Saiki, udakara 13 taun sabanjure, terusan muncul ing sisih njaba kanthi Banyu Ireng: Abyss.

 

Mbalik maneh menyang Australia Lor, Jennifer (Jessica McNamee) dijaluk pacar sing wani karo Eric (Luke Mitchell) lan kanca-kanca Yolanda, Viktor, lan Cash (Amali Golden, Benjamin Hoetjes, Anthony J. Sharpe) mutusake arep menehi spelunking ing ara-ara samun Mudhun dadi sistem guwa sing nembe dibentuk lan katon ora tutul. Minangka kacilakan, ana badai, mbanjiri guwa-guwa lan disegel. Lan yen ora cukup ala, dheweke duwe tamu reptil sing keluwen banget.

Gambar liwat IMDB

Sutradara Andrew Traucki dadi pandhuan crita asli babagan kaslametan baya ing Banyu Ireng lan makarya ing bebaya terisolasi kewan sing padha Karang nampilake perenang lawan hiu. Saiki, bali kanthi solo, dheweke wis bali maneh karo sekuel spiritual iki. Sayange sanajan potensial setelan lan plot lan teror baya, film kasebut ora apik banget. Nalika ana film kaya Crawl lan 47 Meter Down sing bisa nambah taruhan nganti level sing padha. Dadi, nalika Banyu ireng: Abyss nduwe premis sing menarik sing njanjeni akeh bebaya, tumindak lan medeni mungsuh buaya cenderung kesusu.

Fokus utama plot asring nyebabake karakter akeh disfungsi lan gelut nalika berjuang supaya bisa urip. Sing luwih apik kanggo ngisi ambane karaktere luwih akeh, nanging ing wektu sing padha dadi sinetron kaya drama. Kayata mari Viktor saka kanker lan sawetara corak lan corak katon nyata ing karakter lan wahyu. Lan ayo ngadhepi kasunyatan, kita lagi teka ing monster, ing kasus iki, croc. Kanthi cara film kasebut, kita ora bisa entuk akeh sing dikarepake lan medeni ora efektif banget.

Sawetara adegan favoritku ing film kasebut sejatine diwiwiti nalika prolog jinis. Saperangan turis Jepang (Louis Toshio Okada, Rumi Kikuchi) rame-rame ing pedalaman nalika ora sengaja tiba ing sistem guwa croc ing ngisor iki. Iki ndadekake akeh adrenalin sanajan cendhak. Lan film kasebut nggunakake apik jaws kaya kreditor saka kurang sing sampeyan deleng, luwih medeni. Sawetara momen sing luwih tegang yaiku nalika karakter kudu ngliwati perairan sing dikuwasani, ora yakin manawa salah sawijining kewan scaly bakal nyerang.

Pancen ora gampang banget, nanging yen sampeyan kepengin crita babagan spelunker vs buaya ing ngisor lemah, iki kanggo sampeyan.

Banyu Ireng: Abyss tekan VOD tanggal 7 Agustus 2020

Gambar liwat IMDB

Related Posts

Translate »