Home Warta Hiburan Ngeri Efek Khusus Film Ngeri Nduwe Salah

Efek Khusus Film Ngeri Nduwe Salah

by Piper St. James

Efek khusus ing film horor iku umume, nanging ora kedadeyan tanpa alangan. Biaya efek praktis sing ora aktif bisa larang banget kanggo produksi film kasebut, nyebabake cedera para pemeran utawa kru, meksa mundur tanggal rilis, lan malah mbatalake kabeh produksi. Ing ngisor iki ana limang film horor sing efek khusus sing mbebayani, sing uga mati.

jaws

Film hiu pembunuh klasik sing nggawe para perenang medeni nganti ora mlebu ing banyu meh ora kedadeyan. Hiu mekanik ing jaws sejatine ana telung hiu mekanik, lan ora ana siji-sijine sing kerja kanthi apik. Hiu, dijuluki 'Bruce' dening sutradara Stephen Spielberg sawise pengacara dhewe, meh ngeculake kabeh produksi film sanalika diwiwiti. Kasunyatane, hiu asring ora nglangi! Nanging bakal mudhun menyang dhasar segara lan kudu dijupuk mung kedadeyan maneh.

Kanthi cara hiu ora bisa nglangi nggawe film kasebut sukses. Spielberg kudu mikir kepiye carane terus maju karo film babagan hiu pembunuh nggunakake hiu sing ora bisa sampeyan tingali. Nalika dheweke ngganti taktik lan mutusake menehi saran yen ngarsane hiu tinimbang nuduhake ing layar. Ngarsane sing tersirat nggawe ketegangan lan para penonton tetep rame ing pinggir kursi nganti tumindak kaping telu nalika sampeyan bener-bener ndeleng putih sing hebat, kanthi efektif nggawe para nonton film dadi edan!

 

The Exorcist

The Exorcist, Warner Bros.

Sutradara William Friedkin saka The Exorcist wis misuwur amarga metode sing bisa dipertanyakan nalika menehi motivasi marang para aktor. Dheweke minangka jinis direktur sing bisa ngupayakake supaya bisa dijupuk. Salah sawijining efek khusus sing bisa ngrusak yaiku Ellen Burstyn, aktris sing main Chris MacNeil, ibune Regan.

Sawise aktris kasebut tamparan saka dheweke pasuryan saka putrine sing duwe, Burstyn mesthine ditarik mundur ing sabuk awak ing sangisore klambi. Asilé bakal katon kaya tiba sing gedhe banget amarga kekuwatane sing ora manusiawi putrine. Burstyn mratelakake rasa kuwatir karo Friedkin amarga wedi yen cilaka yen mundur banget.

Ing wayahe pungkasan Friedkin bisik-bisik karo anggota kru efek khusus "Ayo dheweke duwe." Nindakake prentah direktur, genggeman menehi tali kanthi keras, ngirim Burstyn mundur mundur menyang punggung lan nyebabake tulang punggung. Jeritane sing lara sing sampeyan deleng ing film kasebut asli, uga nandhang sangsara nalika Friedkin nggedhekake wajah aktris kasebut.

 

Candyman, Gambar TriStar

Pracaya utawa ora, ing Candyman padha nggunakake tawon nyata! Nyatane, lebah sing disedhiyakake kanggo film iki dikembangke khusus kanggo film iki. Lebah bayi sing umure mung 12 jam katon diwasa kaya tawon diwasa, nanging pari isih durung ngrusak. Nanging, iki ora ateges Tony Todd uwal saka bebendune. Sajrone syuting kabeh telu Candyman film aktor kasebut disengaja kaping 23 kaping! Kayane seneng banget karo kerajinane! Mengko dheweke ngandhani wong kamera TMZ kanggo saben tawon sing ditampa nalika trilogi, dheweke dibayar $ 1,000 tambahan! Ora gencar banget.

 

A Nightmare on Elm Street, New Line Cinema

Efek khusus ora mesthi ditrapake kanthi lancar A Nightmare on Elm Street. Nalika paraga Johnny Depp, Glen diisep ing paturone lan banjur regurgitasi dadi klancar getih ing njero ruangane, para kru nggunakake ruangan sing muter supaya bisa dijupuk.

Rigging kamar dadi langit-langit pancen jubin kru nembak banyu 500 liter getih sing ana ing amben terus. Kamera sing dikunci regane katon getih lagi disemprotake ing plafon. Sing ora diramalake kru efek khusus yaiku supaya getih bisa ngukur kamar ing sak arah, lan nalika grip wiwit poros ing ruangan sing muter kanthi cara salah, bobot getih palsu terus mengalir menyang arah kasebut lan muter kamar ora bisa dikendhaleni!

Nalika kamar wiwit muter getih mudhun ing tembok. Yen ndeleng kanthi tliti ing film sampeyan bisa ndeleng pergeseran getih ing sisih langit-langit. Para kru uga lali ngisolasi lampu lan kabel lan busi wiwit mabur nalika sekring njedhul. Telung puluh menit sutradara Wes Craven lan sinematografer Jacques Haitkin ditinggalake digantung ing kursi sing dienggo peteng. Untunge nalika kabeh diucapake lan rampung ora ana sing lara lan entuk tembakan sing dikarepake.

Gagak, Film Dimensi

Bisa uga ana efek khusus sing paling misuwur sing salah ing sejarah film horor The Crow. Brandon Lee mung umur 28 taun nalika syuting film kasebut, nanging uripe trenyuh nalika efek khusus sing salah. Ing skrip kasebut diarani karaktere, Eric Draven, ditembak dening aktor Michael Massee. Nanging, ora dingerteni para aktor nalika semana, bedhil kasebut dimuat kanthi ora bener lan Lee ditembak ing wetenge saka rong puluh kaki. Sacara tragis aktor enom tilar donya mengko bengi ing rumah sakit nalika dokter nyoba ndandani kerusakan kasebut.

 

Related Posts

Translate »