Sambungake karo kita

Ulasan Film

[Sundance Review] 'Masyarakat Sopan' minangka Jeblugan, Genre-Bending Blast

Published

on

Masyarakat Sopan

Nida Manzoor (We Are Lady Parts) teka ing Festival Film Sundance akhir minggu iki karo Masyarakat Sopan, kirim-up kamulyane Jane Austen, Bollywood, film action, lan medeni sosial mbalek menyang siji film blazingly fun sing bakal sijine eseman ing pasuryan lan tetep ana kanggo rong jam.

Ria Khan (Priya Kansara, Putra Bajingan & Iblis piyambak) katon mung siji-sijine sing kuwatir nalika adhine Lena (Ritu Arya, The Umbrella Academy) metu saka sekolah seni lan dumadakan dadi tunangan karo Salim (Akshay Khanna). Iku kabeh mung sampurna kanggo bocah enom sing pengin dadi stuntwoman ing film. Dadi, dheweke njaluk kanca-kancane sing paling apik lan pembully sekolah kanggo mbantu dheweke nyingkirake perampokan pernikahan sing paling gedhe.

Manzoor wis nggawe film sing mesthi bakal mbandhingake karya Quentin Tarantino. Iki apik. Sutradara mesthi ngerti kapan kudu ngaktifake aksi dadi sewelas, nggawe adegan gelut sing apik banget sing bakal mecah tembok kaping papat kaya Tarantino. Kill Bill Volume 1 & 2. Manzoor nindakake tanpa misogyny Tarantino lan rasisme ora-dadi-halus, Nanging, lan sing ndadekake direktur Masyarakat Sopan sirah lan pundhak liwat liyane.

Iku mbantu para pemain sutradara kanthi setya marang karakter. Ora ana wong ing kene sing dadi pemain siji-cathetan.

Priya Kansara siap kanggo apa wae Masyarakat Sopan

Kansara punika elektrik minangka Masyarakat Sopan protagonis, Ria. Ora preduli kaping pirang-pirang dheweke kalah, diremehake, utawa dikandhani yen dheweke "ngrusak kabeh," dheweke tetep karo kapercayan lan milih maneh. Kajaba iku, hubungan Kansara lan Arya bisa dipercaya minangka adhine sing pengin sing paling apik kanggo saben liyane nanging uga sok-sok ngalahake saben liyane, sing ngrugekake omahe kulawargane.

Kangge, Khanna, minangka ahli genetika sing percaya diri kanthi penampilan sing apik lan karisma kanggo diobong lan anak mama sing ora bisa macak tanpa bantuan ibune.

Salajengipun, Shona Babyemi, Seraphina Beh, lan Ella Bruccoleri mbok menawi trio paling lucu saka "sidekicks" sing bisa dibayangake kanggo film kasebut. Dheweke ngirim sawetara garis sing paling histeris kanthi keseriusan Shakespeare lan njaga penonton kanthi ngguyu.

Mesthi wae, wong bakal kesel tanpa nyebutake kejahatan film sing dimainake dening Nimra Bucha sing luar biasa. Sawetara sampeyan bisa uga wis ndeleng aktris Pakistan ing seri Disney + Ms. Marvel. Kene dheweke sepisan maneh muter ibu protèktif karo rahasia, siji sing Penyetor film karo medeni sosial lan cukup jujur ​​ninggalake kula guncang. Bucha minangka aktris kanthi kehadiran sing luar biasa. Sampeyan bakal digambar kanggo dheweke, malah minangka plans sing dicethakaké, lan sing iku bab sing apik banget.

Kanthi kabeh pagelaran sing apik banget iki lan kanthi kasunyatan naskah sing luwih dhuwur, Manzoor nindakake sing ora mungkin: tetep dadi kasunyatan kanthi taruhan nyata. Supaya komedi lan medeni bisa mlaku kanthi apik, iki pancen perlu, lan direktur nindakake tugas sing apik kanggo nggawe alangan emosional sing cukup narik kawigaten para pamirsa nalika dheweke nyebarake saben bab critane.

Apa dheweke kesandhung sok-sok? ya wis. Ana sawetara wektu sing mung rada nyenyet bisa mbantu pacing sakabèhé, nanging kaya protagonis dheweke, dheweke langsung bali menyang narasi lan narik sing ora mungkin.

Masyarakat Sopan bakal nggawe akeh dhaptar sing kudu dideleng ing 2023. Priksa manawa ana ing sampeyan.

1 Komentar
5 1 vote
Rating Artikel
langganan
Menehi saran saka
1 komentar
Selanjute
Gambar Paling Pinilih
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
iHorror.com
Dina 13 ago

????

Ulasan Film

'Knock at the Cabin' Yaiku Game Pikiran Sinematik - Review Film

Published

on

Sajrone karir, M. Night Shyamalan wis dikenal kanggo siji bab: plot twists. Nalika nonton film, sampeyan scour saben inch saka pigura ing pangarep-arep saka sussing metu Big Reveal sabanjuré. Twist wis dadi kertu telpon direktur wiwit The Sixth Sense, nanging Shyamalan (sing nulis lan nyipta kabeh filme) bisa luwih saka mung gawe kaget. Nalika dheweke paling apik, lan ora nggawe omong kosong The Last Airbender, dheweke bisa nggawe swasana sing tegang lan seram supaya bisa digayuh karo narasi sing bengkong.

Sambel ing Kabin punika sutradara kang paling visceral karya wiwit pratandha, njupuk premis kita wis katon ewu kaping lan twisting rumus. kabin ndeleng kulawarga nyewakake kabin ing alas-kenapa wong-wong isih nindakake iki?-lan kanthi cepet nemokake kenapa kita liyane ndeleng kabine kaya, "ora ana."

Wen (Kristen Cui) sing umur wolung taun lagi nyekel walang ing alas nalika ana wong lanang (Dave Bautista) nyedhaki dheweke lan takon babagan bapake, Eric (Jonathan Groff) lan Andrew (Ben Aldridge), mung noleh. watara lan gelombang. Dheweke duwe kanca telu karo dheweke.

Bautista dikenal kanthi peran campy, nanging dheweke luar biasa nalika ngeculake tali lan diidini nuduhake sisih serius. Penampilane ing kene bisa gampang dadi Dwayne Johnson Kanthi Knife, nanging dheweke pancen trampil minangka aktor. Saben adegan dheweke duwe lapisan ketegangan lan gumption sing ditambahake, lan angel mikirake aktor liyane sing bisa ngilangi tingkat fisik iki.

Leonard (Bautista) wis ngumpulake kanca-kanca kanggo mungkasi kiamat, sing ketoke bakal kelakon yen salah siji saka anggota kulawarga ora matèni piyambak. Terserah trio kita kanggo mutusake apa wong lanang iki bener utawa salah, apa visine sah utawa mung cara kanggo ngganggu pasangan. Wong telu kudu nggawe keputusan ing wayah wengi utawa perang maneh, yen ora, badan bakal numpuk kaya kayu bakar.

Sanadyan crita Leonard nambah lapisan ambane, iku isih dhasar kabin-in-the-woods set-up: Bunch saka wong sing kepepet ing kabin, lan iku nganti korban kanggo golek dalan metu.

Isih, Shyamalan nduduhake penguasaan babagan genre horor, dibantu dening sinematografer Jarin Blaschke. Kamera ngganti sudut pandang karakter kanthi subtly, manggoni korban lan wong jahat, nonton lan nonton. Nalika ketegangan saya mundhak, kamera nggawe sampeyan takon sapa sing ngandhani sing bener ing kene.

Shyamalan blurs garis antarane nyata lan palsu kanggo nggawe kuat (yen dicokot facile) game pikiran cinematic. Konsep kasebut wis dadi titik fokus ing karire, lan dheweke ngrampungake kanthi corak sing nggawe sampeyan takon kabeh sing sadurunge. Iku Shyamalan 101, lan kita ora bisa takon apa-apa liyane. 4 / 5

4 mripat saka 5
Continue Reading

Ulasan Film

[Sundance Review] 'The Night Logan Woke Up' Bares Dark, Familial Untu ing Gripping Thriller

Published

on

Festival Film Sundance 2023 lagi ditindakake lan kaya biasane, nawakake sing paling apik saka genre medeni kanggo para pamirsa kalebu Wengi Logan Tangi, thriller episodik anyar saka bakat multi-hyphenate, Xavier Dolan (Aku Mateni Ibuku).

Setel ing Quebec lan ditampilake ing basa Prancis Kanada, Sundance nampilake rong episode pisanan saka seri anyar kasebut minangka bagéan saka program Indie Episodic. Dolan lan pemeran sing apik banget nyritakake babagan kulawarga sing ngumpul nalika ibune mati.

Mesthi, kabeh ora apik ing kulawarga. Yen wis, ora bakal akeh sing kudu diomongake, ta?

Sajrone rong episode sing kuat, kita main voyeur kanggo infidelity adhine Julien, adhine Denis hubungane karo mantan garwane lan putrine, lan adhine Elliot pulih saka obat-obatan lan alkohol.

Lan banjur ana Mireille, siji-sijine adhine ing kulawarga, adoh saka dheweke nganti pirang-pirang taun sawise kedadeyan telung puluh taun sadurunge nalika dheweke mlebu ing kamar sing ditresnani ing tengah wengi. Ana kedadeyan sing nggegirisi ing wayah wengi, sing ngganti kulawarga ing salawas-lawase, lan kita diwenehi tandha wiwitan nalika seri kasebut diwiwiti.

Dolan, sing uga dadi sedulur paling enom Elliot, nulis lan ngarahake seri kasebut adhedhasar drama dening Michel Marc Bouchard, lan dheweke nglumpukake para pemain dinamis, akeh sing main ing produksi teater asli, supaya crita kasebut bisa urip.

Wengi Logan Tangi
Sawijining kulawarga kumpul nalika matriark mati Wengi Logan Tangi

Patrick Hivon bristles minangka Julien, sing ngemu liwat kepungkur meh suffocating ing bobot saka iku. Eric Bruneau ndadekke kasedhiyan ati lan emosi minangka putra tengah, tansah nyoba kanggo please, tansah nyoba kanggo nindakake bab bener. Minangka Elliott, Dolan nganggep kita kinerja hyper-charged. Sampeyan bisa aran dheweke teetering, ngancam bakal tiba ing pakulinan lawas. Donya digawe saka kaca retak sing bisa pecah ing ngisor dheweke kapan wae.

Minangka kanggo Mireille, Julie LeBreton nggawa kinerja lapisan apik kanggo seri. Dheweke dadi ati sing peteng ing misteri kulawarga iki, lan saben gerakan lan tembunge kayane diitung nganti titik desimal sing paling cilik. Dheweke decimates lan waras karo alacrity heightened dening kemampuan LeBreton kanggo ngirim nesu ing bisik.

Ing pungkasan episode kapindho, aku ana ing pojok kursi.

Aku ora mung pengin kanggo ngerti apa sing kedadeyan sabanjure; aku kudu ngerti. Dolan wis rampung proyek nggoleki nggodha metu backstory saka Wengi Logan Tangi. Dheweke misale jek duwe pangerten bawaan babagan rincian sing cukup kanggo njaga pamirsane kasengsem tanpa menehi akeh banget.

Iku bakat sing adoh banget sawetara penulis ing hiburan genre katon maneh, lan iku nambani kanggo ndeleng muter metu supaya apik.

Wengi Logan Tangi digawa menyang layar dening StudioCanal. Seri kasebut ditayangake ing taun 2022 ing Club Illico ing Kanada lan disetel kanggo relase sing luwih akeh sawise tayangan Sundance.

Continue Reading

Ulasan Film

[Sundance Review] Brutal 'Talk to Me' Bisa dadi Judul Midnight Paling Apik ing Festival

Published

on

Film horor Australia minangka salah sawijining genre sing paling apik. Padha ora wedi kanggo push watesan saka loro crita utawa gore. Iku katon saka wiwitan Diajak Me wis obah tengen - cara tengen - sing garis padha. 

Ing film iki, zoomers kejiret ing crossfire supernatural sawise nindakake tantangan seance trendi kanthi nggunakake tangan lan lengen sing diawetake saka psikis. Iki minangka gapura menyang jagad liyane ing ngendi dhemit ngrancang kanggo ngapusi urip manungsa. Kabeh sing dibutuhake yaiku salaman tangan kaya game karnaval "nyoba kekuatanmu" kanggo nggawe kontak. Iki uga minangka eksperimen siap Tik Tok sing apik sing bisa dideleng.

Kanthi kabeh kemewahan remaja, nalika kanca-kanca iki kumpul, rasane kaya HBO Euphoria karo Conjuring corak. Aku malah bakal mbandhingake Mati Evil, monsters kene kaya kuat lan elek. Ana uga sing abot James Wan pengaruh saka mburi ing kang insidious dina. Saperangan kabeh iki karo a Creepypasta-jinis crita lan sampeyan bisa mbayangno apa jenis neraka bakal nyabrang.

Ing wiwitan, para remaja seneng-seneng dikuwasani siji-siji, syuting saben skenario. Yaiku nganti salah siji saka wong-wong mau dikalahake dening roh sing kuat sing nganiaya tuan rumahe kanthi meksa dheweke nyusup sirahe menyang permukaan sing atos. Nanging ora sadurunge manipulating wong pluck metu mripate dhewe lan banjur squeamishly Performing ing basa-lan-kabeh-make-metu sesi karo bulldog pet. Sampeyan maca sing bener.

Kebrutalan kasebut ora ana. 

Wong diwasa yakin manawa para remaja nggunakake obat-obatan keras sawise ciloko. Yen mung obat-obatan nyata. Bocah-bocah entuk "dhuwur" ing barang-barang kasebut, nanging kanthi mangkono, ora sengaja nyuwek bolongan antarane donya nyata lan akhirat ing ngendi roh-roh jahat teka lan ngapusi peserta game. 

Protagonis kita sing bermasalah, Mia (Sophie Wilde) wis yakin dheweke wis nggawe kontak karo ibune sing wis mati liwat salah sawijining sesi. Iki minangka wayahe sing nyenengake, siji-sijine, ing rentetan gambar sing ngganggu sing ora bisa dideleng.

Film kasebut ditunjuk dening YouTuber kembar Danny lan Michael Philippou. Sanajan medium layar cilik, wong lanang iki duwe masa depan ing papan sing luwih gedhe. Diajak Me minangka gabungan saka ide sing ditambang nanging duo iki nggawe dheweke luwih apik. Malah nganti nempel landing sing meh sampurna sing sampeyan ngerti ing genre iki arang banget. 

Iku uga sumilir kanggo ndeleng dheweke ngidini karakter utama kita, Mia, alon-alon mlebu menyang kegilaan tanpa narik stunts murah mung kanggo nyenengake pamirsa sing dimaksud. Saben medeni wis purposeful, saben monster dikembangaké lan apa padha kudu ngomong iku penting.

Wilde ora nate ngidini genre kasebut luwih apik. Dheweke main Mia kanthi rasa kekirangan. Sampeyan bisa ndeleng, yen ora kanggo maringaken saka ibune, lady enom iki ora bakal tiba ing jebakan saka meksa kanca bodho. Kanggo narik pirang-pirang lapisan saka aktris kasebut dudu asil saka bengkel akting sing larang, nanging minangka tandha bintang sing bakal ngasah pakaryane.

Katon sutradara weruh bakat ing Wilde lan fokus ing tinimbang sawetara aktor liyane. Alexandra Jensen minangka Jade main kanca paling apik sing ndhukung, nanging ora kaya bocah wadon pungkasan sing wis biasa. lan Joe Bird minangka Riley, sing kesurupan, iku medeni minangka harbinger saka neraka.

The Philippou kang mbokmenawa njerit banter nalika aktris veteran Miranda otto (Chilling Adventures of Sabrina, Annabelle: Creation) ngandika oke kanggo script. Dheweke apik tenan ing kabeh sing ditindakake. Dheweke ndadekke polish menyang film wis mencorong.

Ora ana kesalahan sing kudu dituduhake Diajak Me. Sinematografi kasebut kudu diupgrade tipis, lan ide kolektif saka karya-karya kepungkur ora bisa dipungkiri, nanging film kasebut ora nate nyoba nambah ide kasebut kanthi dadi ekstra. Dheweke ngerti manawa dheweke nyilih, nanging apa sing dibayar dening pembuat film luwih akeh tinimbang sing dijupuk.

Diajak Me yaiku bagean saka bagean tengah wengi Festival Film Sundance 2023.

Continue Reading