Home Warta Hiburan Ngeri [Tinjauan SXSW] 'Keturunan' Sempurna, Mbebayani, Ngindhari Penyebaran Filem

[Tinjauan SXSW] 'Keturunan' Sempurna, Mbebayani, Ngindhari Penyebaran Filem

by Trey Hilburn III
997 views
Hereditary

Saka detik pisan Hereditary diwiwiti, sampeyan ngerti manawa sampeyan kepengin banget beda. Zoom alon menyang omah boneka kaya wong urip sing ganti menyang omah nyata ngerti tenan, sampeyan ditarik menyang barang sing ora aman. Minangka riptide visual sing arep narik sampeyan menyang segara peteng sing ora simpatik.

Crita kasebut nyakup kulawarga Graham, sing lagi ngatasi matriarch kulawarga pungkasan. Ora suwe sawise pemakaman, kulawarga wiwit nemokake manawa akar keturunane bisa uga ana hubungane sing medeni.

Hereditary minangka serangan strategis ing pamirsa. Omah kulawarga Graham minangka omah boneka realita sing saya dhuwur, terus-terusan dirasakake kanthi perabotan tartamtu kanthi dhuwure utawa dimensi sing miring nggawe potongan cilik kadonyan liyane sing ora kepenak sing wis bisa digunakake kanggo ndeleng jiwa sampeyan. Desain swara minangka denyut nadi binaural sing terus dimainake meh kabeh tumindak film pisanan. Kaloro elemen kasebut wis dadi subliminally accosting sampeyan, sadurunge elemen horor malah wis diwiwiti.

Sing tenan dakeling-eling yaiku iki direktur, fitur pertama Ari Aster. Wong lanang iki mesthine urip akeh dadi direktur sadurunge, dheweke manteb ing babagan nggawe film. Hereditary minangka kuatir mbebayani sing nggawe film, Aster nggawe jalur anyar, mentah lan medeni kanggo genre horor.

Film kasebut bisa ana kabeh minangka drama kulawarga lan pancen bakal nyerep. Aster ngati-ati supaya unsur drama bisa digunakake, nalika mbaka sethithik ngenalake rasa wedi sing nyusup. Kaya nyedhiyakake kodhok ing pot kanthi suhu mundhak alon-alon, sampeyan wis dimasak kanthi citra lan ide sing nggegirisi.

Aku dadi penggemar horor A24. Film genre atmosfer kaya Ing penyihir minangka cangkir teh khusus kanggo aku. Hereditary njupuk unsur-unsur atmosfer lan nambah gravitasi kanthi ngirimake spektrum sing disenengi para penonton horor (ya, sanajan sawetara ajeg mlumpat sing efektif banget) nggawe film sing rasane bisa nggawe jembatan para penggemar pembakaran alon atmosfer lan pamirsa medeni luwih utama. .

Perumpamaan sing dicithak ing film kasebut serius nemen. Aku isih mikir babagan iki. Ana akeh drama narasi sing pancen pinter babagan pakaryan pengalaman supaya sampeyan ora mung duwe sawetara citra sing serius, nanging materi sing sampeyan pengin mulih lan riset.

Pemeran kasebut minangka keagungan murni. Toni Collette lan saben anggota kulawargane nggawa sampeyan nganggo dalan sing dingerteni lan familial sadurunge ninggalake sampeyan ilang dhewe lan tanpa kompas ing narasi kulawarga peteng. Kesedihan lan karaktere Collette sing gedhe banget nuduhake tumindak organik lan dhasar.

"Hereditary minangka kuatir mbebayani amarga nggawe film, Aster nggawe dalan anyar, mentah lan medeni kanggo genre horor. "

Hereditary minangka prestasi nggegirisi kanthi serius. Nindakake sawetara perkara sing ora apik karo proses kasusahan lan dinamika kulawarga lan banjur dibalik kanthi cara sing meh keblinger. Film sing semangat banget, tujuane yaiku nyengsarakke sampeyan lan kabeh bisa digunakake kanggo aku. Saka papan sing dak lungguhi, ora bakal ana film iki ora mlebu ing dhaptar 5 paling dhuwur ing pungkasan taun. Film iki mbebayani lan aku ora sabar ngenteni maneh.

Translate »