Home Film NggegirisiFilm StreamingHBO (film) 'The Empty Man' minangka Film Horor sing Ora Ngenani

'The Empty Man' minangka Film Horor sing Ora Ngenani

by Waylon Yordania
4,943 views
Wong Kothong

David Prior's Wong Kothong alon-alon njupuk internet, ora beda karo penjahat film kanthi judul. Ing sawijining dina, aku ora ngerti apa sejatine. Sabanjure, aku wiwit ngelingi sebutan ing kene. Saiki? Ana ing endi wae.

Salah sawijining film pungkasan sing diproduksi dening Fox sadurunge dituku dening Disney, Wong Kothong adhedhasar novel grafis dening Cullen Bunn lan bintang James Badge Dale minangka James Lasombra, mantan polisi sing nggoleki anak wadon tanggane sing ilang. Panelusuran dheweke nggawa dheweke ing kultus aneh sing kepengin nyeluk entitas alami sing kaya legenda kutha sing rada terinspirasi The Ring lan film sing padha wiwitane.

"Wengi pertama sampeyan krungu dheweke. Wengi kapindho sampeyan ndeleng dheweke. Wengi katelu dheweke nemokake sampeyan, "jarene, nyiyapake timeline kanggo film lan protagonis nalika dheweke nyedhak lan nyedhaki kasunyatan.

Dale ndadékaké para pemain bakat ing Wong Kothong, kalebu Marin Irlandia (The Umbrella Academy), Sasha Frolova (Red Sparrow), Robert Aramayo (Kewan Nocturnal), Ron Kanada (Reregetan manungsa), lan Stephen Root (Ruang Kantor), nanging film kasebut urip lan mati amarga prestasine. Untunge, aktor kasebut duwe bakat kanggo ngrampungake.

Lasombra minangka wong sing kudu mlaku ing kahanan sing mbebayani banget lan medeni banget tumrap kita minangka pamirsa. Dheweke cerdas, semangat, lan gampang mikir kanthi cara sing bener. Kita ngrasakake frustasi, rasa kepengin weruh, lan pungkasane nesu lan wedi.

Sing paling dak tresnani babagan film iki pancen ana gandhengane karo masalah film paling gedhe kanggo aku. Iki film sing apik banget lan butuh ketegangan lan swasana. Sadurunge lan pemeran kasebut negesake bola-bali manawa ora mung apa sing sampeyan deleng, nanging sing ora sampeyan bisa uga bisa nyebabake sampeyan. Dheweke nindakake kanthi sukses, sanajan prekara-prekara cilik sing bisa ngganggu pamirsa, lan yen luwih gedhe, luwih ajrih ing praupan sampeyan bakal nggawe atimu balung.

Menapa malih, piyambakipun condhong ing trope kultus medeni kanthi cara sing bener. Gagasan klompok wong sing nindakake praktik ala yaiku sing wis digunakake lan dilecehake kanthi medeni, mula luwih becik yen ndeleng film njupuk trope babagan apa lan nglakokake kanthi ati-ati kanggo nggawe paranoia ing protagonis lan pamirsa.

Sapa sing bisa dipercaya tenan ing urip sampeyan? Sapa sejatine sampeyan ngerti? Luwih penting, opo apa sampeyan ngerti tenan babagan sampeyan lan wong ing sekitar sampeyan kanthi yakin?

James Badge Dale menehi performa luar biasa ing The Empty Man

Wong Kothong nyritakake ide-ide kasebut kanthi bola-bali, nesu lan negesake rasa ora nyenengake para penonton film nalika ahli nggunakake tulisan-tulisan dekonstruksi saka Jacques Derrida uga kecenderungan perspektivis saka Nietzsche. Kita luwih bisa ngrembug babagan topik kasebut - Aku kudu ngandhani babagan jeneng Grup Pontifex lan James Lasombra – nanging nalika nindakake, kita bakal nyedhak banget amarga bebaya sing padha ngancam nggawe film kasebut.

Minangka kabèh, Wong Kothong pancen kandhel nganti pungkasane dawa banget. Minangka pengulas, kita asring dikritik amarga ngomong babagan masalah mlaku-mlaku lan nyunting tanpa menehi conto sing kuat. Untunge, ora ngono ing kene.

Ana bagean ing wiwitan film sing mbahas konsep Manungsa Kosong ing negara liya karo klompok wong liya. Kita entuk crita lengkap babagan udakara 15 nganti 20 menit sing mung dirujuk kanthi mengko ing film kasebut. Kabeh subplot iki bisa uga wis dipotong, dipotong wektu mbukak film ing sangisore tandha rong jam, lan nggawe crita sing luwih kenceng lan fokus.

Untunge, sanajan langkah sing salah iki ora bisa ngrusak film sing apik banget kanthi medeni sing sah lan kesimpulan sing pancen ora nyenengake kanthi cara sing paling apik. Wong Kothong saiki streaming ing HBO Max lan kasedhiya kanggo disewa ing platform digital liyane.

Priksa cuplikan ing ngisor iki, lan critakake yen sampeyan wis ndeleng film kasebut ing komentar!

Translate »