Home Film Nggegirisi TIFF 2021: 'Sampeyan Ora Ibuku' Ngrampungake Wedi Kulawarga

TIFF 2021: 'Sampeyan Ora Ibuku' Ngrampungake Wedi Kulawarga

by Kelly McNeely
209 views
Kowe dudu Ibukku

Panulis / direktur Kate Dolan Kowe dudu Ibukku minangka budaya rakyat Irlandia sing owah, lan fitur pertama sing kuwat banget. Digawe kanthi anggaran sithik lan diwiwiti ing festival Samhain, iki minangka debut sing apik banget saka Dolan (film sing cendhak Catcalls kasedhiya ing Shudder, kanggo sing kasengsem). 

Kowe dudu Ibukku nderek Char (Hazel Doupe), bocah enom sing sepi sing urip sepi. Ibune sing tunggal Angela (Carolyn Bracken) nandhang depresi sing asring turu ing kasur lan ora bisa nindakake tugas minangka wong tuwa. Sawise aktivitas esuk sing langka, Angela ilang, mobile curiga ditinggal ing lapangan. Nalika kondur, dheweke kayane ... ora pas. Tumindake, dedeg piadeg, lan kepribadiane kabeh katon beda. Ana sing aneh babagan ibu, lan Char mboko sithik nggawe kesimpulan sing medeni. Iki dudu ibune. 

Doupe lan Bracken duwe kimia sing apik nalika film kasebut maju. Ing adegan awal, Char lan Angela duwe tembok sing bisa dideteksi ing antarane sing nyritakake sejarah tragis; Angela dikubur ing mburi lapisan lan lapisan lebu, lan Char wis wiwit pungkasan nyoba menehi dheweke. 

Nalika Angela muncul maneh sawise absen misterius, Char ora ngerti carane nampa perhatian ibune sing dadakan lan ora dikarepake. Kaya bocah sing ditinggal, dheweke seneng yen biyunge wis bali maneh - emosional lan nuwuhake rasa tresnane sing dheweke kangen banget. Nanging ing wektu sing padha, ora gelem percaya tenan. Doupe pancen nggumunake kanggo nggambarake emosi saingan kasebut. Dheweke nggawa kerentanan sing dadi luwih wedi amarga Angela dadi ora bisa dingerteni babagan kapribadene. 

Bracken luar biasa, njembarake macem-macem emosi kanthi beda-beda intensitas. Dheweke nggawe peran - kanthi fisik lan mental - kanthi kinerja sing meh hipnosis. Pemeran kasebut uga nampilake Ingrid Craigie minangka Rita (ibune Angela lan nenek Char), penjaga rahasia kulawarga kasebut. Rita duwe kapabilitas sing dikaratake kanthi rasa ora nyaman sacara fisik lan beban emosi. Watake pancen krasa bocah cilik sing ora dienggo, nanging supaya adil, dudu critane sing fokus. 

Kowe dudu Ibukku minangka film maju wanita, kanthi pemeran utamane wanita lan diskusi babagan paraga lanang ora sethithik; kita ora ngerti babagan bapakne Char, lan ora ana plot sisih romantis sing ora perlu, mung fokus karo kekancan wanita. Salah sawijining pengganggu Char, Suzanne (Jordanne Jones), alon-alon hubungan karo Char amarga sejarah bersama karo kulawarga sing ngalami masalah. Ora ana wayahe Suzanne mangu-mangu utawa nolak Char, dheweke mung kanca sejati, simpatik, sing dibutuhake banget Char. 

Sadurunge, kita wis nate nate mirsani babagan perubahan sing nggegirisi (kayata film Irlandia sing padha Hallow lan Bolongan ing Lemah), nanging ana sebutan kanggo nggawe wong sing dicurigai dadi ibu - tinimbang bocah utawa entitas fisik liyane - iku luwih efektif. 

Angela ganti film, dadi luwih goyah nalika saya suwe. Char ngelingi tumindak sing aneh iki, nanging angel banget yen ana sing luwih ala. Sanajan ana masalah, Char tresna karo ibune, lan sanajan tumindake pancen ora sopan, luwih angel nggawe kesimpulan yen ana campuran supranatural, utamane karo sejarah psikologis ibune. 

Kaya Natalie Erika James ' Relic, Kowe dudu Ibukku grapyak karo kesehatan mental lan tanggung jawab lan tugas antarane wong tuwa lan bocah. Dolan ngganggu iki kanthi ati-ati lan empati banget marang Char sing enom, sing rumangsa sepi lan mandhiri sanajan ana pakde lan mbah putri sing ndhukung lan upaya saka gurune ing sekolah. 

Saka skor melankolik nganti sinematografi sing durung kabuka, Kowe dudu Ibukku duweni swasana atmosfer sing nari ngubengi tragedi, nanging ora nate nyerah. Film Dolan duwe semangat kobongan Samhain: retak lan kobong, kanthi asep sing nyebabake semangat Halloween. 

Aku seneng nggegirisi "pemuda ing bebaya" sing apik, lan Kowe dudu Ibukku duwe trope sing digawe kanthi apik lan bobot. Iki minangka karakter sing didhasarake nalika musim gugur kanthi karakteristik apik sing gumantung karo kinerja, dudu ember getih. 

Yen sampeyan nggoleki fitur dobel doppelgänger lintang, pasangkan iki Bolongan ing Lemah. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng anggota kulawarga kanthi cara sing padha maneh.

 

Kanggo luwih lengkap saka TIFF 2021, priksa review Rob Savage Dashcam

Translate »