Home Warta Hiburan Ngeri Review: 'Ora Manungsa', A Blumhouse Sawise School Special

Review: 'Ora Manungsa', A Blumhouse Sawise School Special

by Kelly McNeely
1,585 views
Ora Manungsa

Minangka film paling anyar ing kemitraan tv-film wolung gambar antarane EPIX lan Blumhouse Television, Ora Manungsa bangga mbukak karo kertu judhul ngakoni minangka "Blumhouse Afterschool Special". Film bangga leans ing kanggo deskriptor khusus iki, tossing ing dongeng moralitas remaja sing ndadekake Ora Manungsa luwih saka mung beya zombie khas Panjenengan. 

Ora Manungsa nderek saklompok siswa ing trip lapangan SMA ical horrifically awry. Bus kasebut diluncurake ing dalan lan campuran sing ora cocog lan bocah-bocah sing populer kudu nyingkirake bedane supaya bisa nglawan geng galak sing ora manungsa.

Sepisanan, film kasebut katon ing pungkasan taun 90-an. Nanging banjur ana wong sing narik iPhone lan sampeyan ngerti yen fashion iku cyclical lan kabeh setelan film saka rekaman-goresan nalika sampeyan ngerti yen sampeyan mung milenial sepuh sing nggawe asumsi liar. 

Dibintangi Brianne Tju (Aku ngerti apa sing sampeyan lakoni ing musim panas pungkasan), Benjamin Wadsworth (Pakurmatan), Uriah Shelton (Freaky), lan Ali Gallo (The Sex Lives of College Girls), Ora Manungsa nuduhake archetypes remaja stereotypical kita uga menowo. Werna lan potongan sing digunakake ing desain kostum nggawe kapribaden lan perane langsung bisa dingerteni. Iku The Sarapan Tani kanggo remaja Gen Z sing seneng getih ing komedi sing bakal teka. 

Ora Manungsa yaiku njerit remaja kanggo jaman modern. Kanthi tema sing ndemek bullying, nilai sejatine lan kekancan ati, lan hak beracun, deskriptor Khusus Afterschool bener-bener bisa digunakake ing kene. Iku alamat gajah liyane katebak ing kamar lan nambah dicokot saka unsur satirical. 

Sutradara Marcus Dunstan (Collector The Trilogi) lan ditulis dening Dunstan lan Patrick Melton (duo panulis ing mburi riyaya lan Sawit IV liwat VI), medeni remaja ngidhak lemah sing akrab, nanging ngidini dheweke ngrusak dhewe lan - kanthi mangkono - dadi film sing luwih menarik sing menehi obrolan sing luwih jero. 

Dunstan lan Melton tenan fokus ing unsur bullying minangka pawulangan sinau. Nanging - sing luwih penting - dheweke ngatasi efek bullying jangka panjang, lan kepiye carane bisa diwujudake kanthi cara sing luwih mbebayani. 

Ana akeh pangarep-arep lan ati ing film kasebut. Kanthi sulih swara pungkasan sing katon langsung saka film John Hughes, Ora Manungsa golek kanca sing digawe ing dalan. Iku mbukak dhewe nganti complexities pribadine; sing kita mikir kita lan sing kita nyoba kanggo dadi, lan carane sing ora tansah selaras karo carane kita nuduhake dhéwé kanggo wong liya. 

Kaya crita remaja sing apik, Ora Manungsa nduweni inti optimistis sing ndadékaké dalan kanggo panemuan dhéwé. Assessment pribadi dipandu dening tumindak kasar, lan acceptance lair saka wreckage. 

Pesen anti-bullying pancen rada bingung amarga akeh upaya (sukses) kanggo memanusiakan para pengganggu, nanging nambah unsur empati lan modern sing nggumunake. Ora Manungsa sing ngluwihi stereotypes Simpenan sing bisa ditemokaké ing sawetara 80s medeni. Bagéyan-bagéyané bisa krasa kumbaya banget ing saubengé api unggun, nanging jujur, ing donya sing bisa peteng lan ngisolasi, seneng banget ndeleng cahya kasebut. 

Tonally, iku ora cukup kuat minangka karya liyane Dunstan. Nanging minangka khusus sawise sekolah, Ora Manungsa tekan target remaja. Iki tawuran asu, getihen karo pukulan gaya. Penggemar horor remaja pantes ngalami kerusuhan sing gampang diakses. 

Ora Manungsa bakal kasedhiya On Digital 3 Juni ing Paramount Home Entertainment. Tetep dirungokake kanggo wawancara karo co-writer lan direktur Marcus Dunstan.

Ora Manungsa